Právě vysíláme

Lipo a Jelen to dali dohromady. Déšť věnují párům, které k sobě znovu našly cestu

1. července 2022 14:10
Lipo a Jelen to dali dohromady. Déšť věnují párům, které k sobě znovu našly cestu

Lipo představuje další střípek své očekávané čtvrté sólové desky. Po spolupráci s Kryštof si přizval do novinky Déšť další početnou skupinu – Jeleny. Singl oslavuje odvahu párů, které dokázaly po rozchodu překonat tíhu minulých křivd a znovu se do sebe zamilovat. Hlavních rolí v dojemném videoklipu se zhostili Daniel Bambas a Lenka Zahradnická.

Lipa a formaci Jelen pojí nejen dlouholeté přátelství, ale také řada spoluprací na režijní úrovni. Právě původem liberecký hudebník je totiž dvorním režisérem jeleních videoklipů. Společná píseň Déšť je podle autora věnována párům, které si odpustily dřívější chyby a daly si novou šanci na společné štěstí. „Vždy jsem se snažil o to, aby moje tvorba přirozeně stárla se mnou a aby reflektovala můj lidský a názorový vývoj. V mládí jsem býval příkřejší, myslel jsem si, že když se cesta dvou lidí jednou rozešla, už se nemůže nikdy znovu spojit. Teď s touto svojí mladickou povýšeností trochu úřaduji. Snažím se v textu mluvit o vážných věcech s porozuměním a nadhledem,“ přibližuje Lipo.

Jak je jeho zvykem, sám se opět chopil úlohy režiséra doprovodného klipu. Snažil se v něm autenticky zachytit emoce dvou lidí, kteří se po delším čase znovu setkali a ve vzduchu mezi nimi visí jistá očekávání a mnoho nevyřčených otázek. Také proto vybral do hlavních rolí zkušené herce – Daniela Bambase a Lenku Zahradnickou, jejichž tváře dobře znají diváci řady českých seriálů nebo divadelních představení.

„Oba perfektně pochopili můj záměr. Dokázali se uvěřitelně vžít do pocitů onoho znovushledání a vystihnout atmosféru, která nutně musí takové setkání po letech provázet – její křehkost a mírnou rozpačitost, ale i sílu hezkých vzpomínek na společné chvíle,“ vysvětluje.

Za produkcí a zvukem skladby Déšť stojí Ondřej Turták alias ODD. Bude součástí Lipova nového alba Příběhy, které rapper plánuje vydat v říjnu.

Články, které by tě mohly zajímat