Právě vysíláme

Lizzo se vyjádřila k žalobě za sexuální obtěžování. Vinu razantně odmítá

3. srpna 2023 14:03
Lizzo se vyjádřila k žalobě za sexuální obtěžování. Vinu razantně odmítá

Lizzo se vyjádřila ke kauze, která obletěla hudební svět. Zpěvačka razantně popřela obvinění se sexuálního obtěžování i z diskriminačního chování vůči jejím tanečnicím.

Popová hvězda je žalována třemi jejími bývalými tanečnicemi za sexuální obtěžování a vytváření nepřátelského pracovního prostředí. Dle serveru BBC v žalobě stojí, že tanečnice byly „nuceny snášet sexuálně ponižující chování“ a „byly nuceny k účasti na znepokojivých sexuálních show“ v letech 2021 až 2023. Lizzo prý jednu z tanečnic nutila k tomu, aby se dotýkala jejích prsou. Ženy rovněž údajně nedostaly takovou výplatu, jakou si zasloužili a která jim byla slíbena.

Lizzo se nyní ke kauze vyjádřila na svém instagramu, kde uvedla, že se jedná o falešné obvinění. „Posledních pár dní bylo strašně těžkých a z velké části zklamání. Moje pracovní morálka, morálka a respekt byly zpochybněny. Moje postava byla kritizována. Obvykle se rozhodnu nereagovat na falešná obvinění, ale tato jsou stejně neuvěřitelná, jak znějí, a příliš pobuřující, než aby se o nich nemluvilo. Tyto senzacechtivé příběhy pocházejí od bývalých zaměstnankyň, které již veřejně přiznaly, že jim bylo řečeno, že jejich chování na turné bylo nevhodné a neprofesionální,“ napsala Lizzo a poděkovala příznivcům za podporu. Zároveň ovšem přiznala, že jako umělkyni jí velmi záleží na odvedené práci a na své zaměstnance je tedy občas tvrdá. V jejích úmyslech ovšem nikdy nebylo to, aby se někdo z nich cítil nepříjemně. V postu také zpěvačka dodala, že nechce působit jako oběť, ovšem rozhodně není ani zloduch a taková, jakou jí v těchto dnech vykreslují média. „Za svou postavu jsem kritizována po celý svůj život a nikdy bych si nedovolila své zaměstnankyně poměřovat na základě jejich váhy,“ okomentovala i to, že se dopouštěla fat-shammingu.

Články, které by tě mohly zajímat