Právě vysíláme

LP bojuje za rovnost manželství v Česku. V Praze natočila svůj „nejteplejší“ videoklip

6. října 2023 11:35
LP bojuje za rovnost manželství v Česku. V Praze natočila svůj „nejteplejší“ videoklip

V pátek 29. září vydala LP nové studiové album Love Lines. Nahrávka nabízí hluboký a reflexivní pohled na autorčiny životní zkušenosti, včetně milostných vztahů i vztahů s rodinou a se svým vlastním já. Zároveň s ním vyšel i videoklip k písni Dayglow, který zpěvačka natáčela v Praze, mimo jiné i během průvodu Prague Pride.

„Klip k Dayglow je dost možná ta nejteplejší věc, kterou jsem kdy udělala,“ směje se LP a dodává: „Možná mě čeká další coming out! Měla jsem neskutečnou radost z toho, že jsem se mohla bavit a být součástí průvodu v jednom z mých nejoblíbenějších a nejkrásnějších míst na světě, v Praze!“

Režisér Juan David Salazar ve snímku zachytil elektrizující energii 70tisícového davu na pozadí historických památek české metropole. Město Praha a festival Prague Pride poskytly Salazarovi ojedinělou možnost zaznamenat nezapomenutelné, upřímné pocity lidí shromážděných v davu v historickém centru města. Výsledek vystihuje podstatu prideu: lásku, přijetí a oslavu skutečné identity.

„Chci poděkovat celé komunitě z Prague Pride, že mě přijala s tak otevřenou náručí. Bylo mi ctí být s vámi v tomto videu! Vím, že všichni nakonec přijmou radost a lásku tak, jak to má být, a že láska se rozšíří mezi lidi po celém světě,“ dodává LP.

„Za festival Prague Pride máme velkou radost, že se právě LP rozhodla natočit svůj videoklip během naší akce. Spojuje nás zájem o rovnost, lidská práva a lásku, která nezná hranic či rozdíly. Věříme, že i diváci ze zahraničí skrze videoklip ucítí radostnou atmosféru, která během festivalového týdne v Praze panuje,“ uvedla k návštěvě LP Kamila Fröhlichová, ředitelka festivalu Prague Pride.

LP je populární po celém světě, na vlastní oči tak viděla spoustu nesrovnalostí v oblasti práv LGBTQ+ lidí v nejrůznějších státech zeměkoule. Video k songu Dayglow má mimo jiné zvýšit povědomí o nutnosti zavést rovná manželství v Česku. Společnost Vodafone, která s ní na klipu spolupracovala, před časem vyzvala českou vládu, aby přijala zákon o manželství pro všechny. Hudebnice se k této výzvě jednoznačně přidala.

Svou nejnovější desku představí svým fanouškům i živě. V průběhu následujících šesti měsíců odjede turné po Severní Americe a Evropě. A mezi zastávkami je i její milovaná Praha – českým příznivcům zazpívá 1. března 2024 v hale O2 universum.

Články, které by tě mohly zajímat