Právě vysíláme

Manažera celebrit Scootera Brauna mrzí reakce Taylor Swift na prodej práv k jejím albům. „Odmítla si se mnou promluvit,“ uvedl

27. června 2021 8:10
Manažera celebrit Scootera Brauna mrzí reakce Taylor Swift na prodej práv k jejím albům. „Odmítla si se mnou promluvit,“ uvedl

Taylor Swift minulý rok znovu nahrála svá alba, na která ztratila práva. Za to obviňuje Scootera Brauna, jenž je po odkupu Big Machine Records prodal jinému vydavatelství. Známý manažer celebrit se však ohrazuje – zpěvačku prý několikrát žádal ke schůzce, ona však vždy odmítla.

Zpěvačka Taylor Swift přišla v roce 2019 o velkou část své tvorby, když společnost Big Machine Records, s níž uzavřela ještě jako začínající umělkyně smlouvu, odkoupil manažer Scooter Braun. Ona tak ztratila autorská práva na všechny desky vydané pod tímto labelem, aniž by o tom byla předem informována.

S Braunem už v té době měla léta se táhnoucí spor spojený s Kim Kardashian, jejíž je manažerem. Braun tehdy nechal vypustit video, jehož součástí byl rozhovor mezi Swift a manželem Kardashian Kanyem Westem, které Swift zobrazuje pomocí digitálních úprav nahou. Kauzu následně přiživil Justin Bieber, jehož Braun taktéž dlouho zastupuje, když na Instagramu publikoval obrázek toho, jak si jeho manažer a West společně telefonují, a připsal ke snímku provokativní větu: „Jak je, Taylor?“ Za post se jí následně omluvil.

Swift se poté, co Braun odkoupil Big Machine Records a prodal práva na jejích prvních šest alb, rozhodla všechny své předchozí desky přehrát. Jejich nové verze již v tichosti postupně vydává.

Braun nyní v rozhovoru pro Variety uvedl, že lituje toho, co se po jeho odkoupení vydavatelství a následném prodeji práv odehrálo. „Co se odehrálo, bylo velmi matoucí a nebylo to založeno na ničem faktickém. Nevím, co vše Taylor uvedla, ale já jsem ji několikrát žádal, ať si na to spolu sedneme. Ona ale odmítla,“ vysvětlil.

„Nabídl jsem prodat práva na písničky přímo jí, ale její tým to odmítl. Je to velmi nešťastná situace,“ dodal s tím, že když se se zpěvačkou setkal v minulosti, proběhly jejich rozhovory vždy na velmi přátelské úrovni. „Je neuvěřitelně talentovaná a přeju jí vše nejlepší,“ dodal.

Velmi ho však mrzí, že ho Swift v minulosti osočila ze šikany. „Jsem ale vděčný za to, že umělci, které zastupuji i můj tým stojí při mně. Ví, jaký jsem, znají mě. To pro mě hodně znamená.“

Články, které by tě mohly zajímat