Právě vysíláme

MANDRAGE vydávají album Vidím to růžově. Sází na současný zvuk, kytary i upřímné texty

5. prosince 2019 11:10
MANDRAGE vydávají album Vidím to růžově. Sází na současný zvuk, kytary i upřímné texty

Mandrage přichází s novým albem, které nese stejný název jako pilotní singl Vidím to růžově. Deska je nabitá kytarovou energií i současným zvukem, velkým přínosem je také nový producentský pohled.

Nová deska je dle slov klávesisty Františka Boříka nejzamilovanějším albem, jaké kdy kapela nahrála. Spousta písniček, především těch, které napsal frontman kapely Vít Starý, představuje upřímná hudební zpracování autorových pocitů a osobních vyznání. „Všechny emoce na albu jsou autentické, rozhodli jsme se příliš nezasahovat a nechat je plynout i za cenu toho, že občas sklouzneme trochu k té přeslazené straně. V jedné z písniček Víťa zpívá o valící se lavině lásky. A lavina se zastavit nedá,” vysvětluje František.

Nová deska obsahuje celkem 11 skladeb. Její příchod předznamenala již zmíněná stejnojmenná píseň Vidím to růžově, která vypráví příběh o lásce a vášni. „Jako textař se v těch srdečních záležitostech cítím asi nejlépe a vzhledem k tomu, že se žena už dávno našla, může být píseň Vidím to růžově takovou malou paralelou k singlu Hledá se žena, po deseti letech,“ říká Pepa Bolan. Stejně jako pilotní singl, i další skladby z desky jsou inspirovány osobními zkušenostmi, zážitky a pocity jejich autorů.

Nové album kapela Mandrage představí v rámci turné Dlouhej únor, v rámci kterého se zastaví v sedmi největších českých městech. „Rok 2020 bude přestupný, a navíc je únor měsícem abstinence, což z něj udělá nesnesitelně dlouhé období. Tenhle ú(n)morný čas jsme se rozhodli zpříjemnit nám i fanouškům sérií koncertů. Krom již známých věcí představíme nové album v celé jeho kráse,“ uzavírá kapela. Kapelu na koncertní šňůře doprovodí zpěvák Sebastian, vstupenky jsou již nyní v předprodeji v síti TicketStream.

 

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat