Právě vysíláme

MAREK ZTRACENÝ vydává album Planeta jménem stres. Na desce se objevil i RYTMUS!

27. února 2020 8:10
MAREK ZTRACENÝ vydává album Planeta jménem stres. Na desce se objevil i RYTMUS!

Marek Ztracený nečekaně před pár dny  překvapil své fanoušky a u příležitosti dvou vyprodaných koncertů v O₂ areně oznámil pouhý týden před vydáním nové album! Dostalo název Planeta jménem stres a je v pořadí šestým albem Marka Ztraceného.

Album poprvé představil o uplynulém víkendu, kdy v sobotu 22. a v neděli 23. února zazpíval před více než třiceti tisíci posluchači těchto koncertů a z obou vystoupení tak společně s publikem udělal velkou domácí hudební událost!

Samotné nové album bylo právě zde poprvé exkluzivně v prodeji na CD a 26. února, v den pětatřicátých narozenin Marka Ztraceného, vychází Planeta jménem stres oficiálně. Nyní je již k dispozici nejenom na CD, ale i ve všech obvyklých digitálních formátech jak pro download, tak pro streaming.

Prvním singlem z nového alba je píseň Tak se nezlob. K písničce navíc vznikl vtipný videoklip plný známých tváří, jako jsou např. Jaromír Jágr.

 

Marek Ztracený na novém albu dokazuje, že je právem označován za jednoho z nejúspěšnějších domácích skladatelů a potvrzuje to i téměř stoprocentním autorstvím všech písní na albu. Tou čestnou výjimkou je titulní skladba Planeta jménem stres, ve které se objevuje hned první velké překvapení: spoluautor textu a hostující raper Rytmus! Druhým speciálním hostem je pak zpěvačka Tereza Mašková v duetu Víc než hádky.

Prvním singlem se stala píseň Tak se nezlob a mezi další velké hity se jistě zařadí i vtipně pojatá autobiografická písnička Dokonalej či milostné vyznání Tak ti tu říkám. Nechybí ale ani písničky s poctivým poprockovým základem, které reprezentují úvodní Když tě život kope do zadku či Obyčejný člověk. Hudební tečkou na albu je pak velmi osobní píseň Až se tě někdo zeptá, věnovaná Markovu synovi.

 

Zdroj: Supraphon

Články, které by tě mohly zajímat