Právě vysíláme

Mariah Carey slaví, jako první dosáhla za vánoční song významného ocenění

12. prosince 2021 8:10
Mariah Carey slaví, jako první dosáhla za vánoční song významného ocenění

Hit All I Want For Christmas Is You je zatím první a jedinou vánoční písní, která oficiálně získala diamantový status udělovaný RIAA – sdružením amerických hudebních vydavatelů. Mariah Carey ho získala za více než deset milionů prodaných kopií a streamů na digitálních platformách.

„Vaše láska k mé písni mě nikdy nepřestane udivovat a naplňovat mé srdce tolika emocemi,“ řekla Mariah. „Jsem ohromena, jak All I Want For Christmas Is You přežilo všechny ty různé hudební éry. Diamantový status? Páni! Je pro mě ctí mít nejlepší fanoušky na světě, kteří mě tolik podporují. Miluji vás,“ děkuje fanouškům Mariah Carey.

Mariah Carey je nespornou královnou Vánoc,“ řekl Richard Story, prezident Commercial Music Group. „Všichni v SME jí blahopřejeme k překonání dalšího rekordu.“ V roce 2019, 25 let po premiéře, získal megahit první místo v žebříčku Billboard Hot 100. Byla to druhá vánoční píseň, která se stala nejoblíbenější skladbou ve Spojených státech amerických.

Píseň All I Want For Christmas Is You nahraná v srpnu 1994 byla prvním singlem ohlašujícím album Merry Christmas, které kromě vánočních klasik obsahovalo také nové skladby, které umělkyně napsala ve spolupráci s Walterem Afanasieffem.

All I Want For Christmas Is You je největším mezinárodním úspěchem Mariah Carey. Skladba se objevila na hitparádách nejoblíbenějších písní v Austrálii, Kanadě, Francii a Německu. V roce 2020 se dostala na vrchol britské hitparády poté, co v ní setrvávala 69 týdnů.

Články, které by tě mohly zajímat