Právě vysíláme

Marpo a Separ mají společný track! „Vždycky máte na výběr,“ vzkazují fanouškům

18. dubna 2021 8:10
Marpo a Separ mají společný track! „Vždycky máte na výběr,“ vzkazují fanouškům

Marpo i Separ patří mezi špičku česko-slovenského rapu. Ani jeden z nich však neměl svou cestu na vrchol jednoduchou, a právě o tom je jejich společný singl nazvaný Choices. Svým fanouškům v něm připomínají, že mají vždycky na výběr.

„Mnohokrát se mi stalo, že se mi něco nepodařilo nebo mi nevyšla nějaká spolupráce, ale po čase se ukázalo, že to vlastně bylo správně. Všechno se v životě děje z nějakého důvodu a je třeba jít dál a nepřemýšlet nad tím, co by se stalo, kdyby…,“ uvedl Marpo.

Podobné smýšlení má také Separ, který minulý rok prožil nejtěžší období svého života. Bojoval totiž s rakovinou. I on si musel tvrdě jít za svým cílem a pokud by se nechal srazit první překážkou, která se mu objevila v cestě, jeho jméno by dnes nikdo neznal. „Ještě předtím, než jsem se začal naplno život hudbou, jsem dělal pro jednu dabingovou společnost zvukaře. Časem ale otevřela nové, modernější studia a šéf pro mě najednou neměl práci. Jako živnostník jsem neměl smlouvu, ani dohodu a ze dne na den jsem přišel o stabilní práci. Na jednu stranu mě to potěšilo, protože jsem tu práci neměl rád a zabírala mi spoustu volného času. Byla ale dobře placený a poznal jsem během ní spoustu zajímavých lidí. Nemohl jsem se ale věnovat hudbě tolik, kolik bych chtěl. Tehdy jsem zrovna vydal svůj debut Buldozer, z nějž jsem poslední tracky nahrával právě v tomhle období. Emoce, co jsem měl, ten hněv, že jsem zůstal bez práce, finanční jistoty a jistoty celkově, jsem přetavil do skladeb s tím, že jestli to nevyjde, najdu si novou práci,“ popsal své začátky Separ.

Energický klip k Choices vznikl pod taktovkou režiséra Jana Stracha, který se se skladbou ztotožnil hned na první poslech. Za sebou má už spolupráce s Janem Bendigem, Yzomandiasem či Monikou Bagárovou, několik videí pak režíroval i pro zahraniční interprety.

Zdroj: Zoznam, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat