Právě vysíláme

MARPO & TROUBLEGANG vydávají nový singl Víkend! Skladbu doprovází divoký videoklip

27. listopadu 2019 8:10
MARPO & TROUBLEGANG vydávají nový singl Víkend! Skladbu doprovází divoký videoklip

Fanoušci kapely Marpo & TroubleGang, máte se na co těšit! Populární česká skupina vydává nový singl Víkend a už 29. listopadu představí novou desku Dva. Autoři hitu rovněž oznámili data svých koncertů v rámci zimního turné po České republice.

Velkolepý návrat

Nová skladba Víkend je pořádným mejdanem od začátku do konce. Kapela skladbu popisuje jako svoji největší „rádiovku“. Marpo & TroubleGang jsou zpět a zní skvěle!

Na nové desce Dva se podílelo hned několik známých jmen české i zahraniční hudby. Marpo, IronKap, Jan Wohnout (Whnt), Lenny – ti všichni se na nové desce autorsky podepsali. Album se nahrávalo ve studiu v anglickém Tetbury a v Teplicích: jedná se tedy o skutečně mezinárodní dílo.

„Nahrávání společného alba je vždy trochu boj. První TroubleGang desku dali v podstatě dohromady Kap a Marpo. Whnt za pochodu dopisoval texty. Tehdy jsme nečekali nic a tlak nebyl v podstatě žádný,“ komentuje nahrávání kapela. O čtyři roky později však nastala jiná situace. Od frustrované a rozložené kapely se očekávalo, že vytvoří zásadní desku, která potvrdí její pozici, ukáže žánrový přesah a potvrdí, že TroubleGang už není jen uskupení rapperů, ale kompaktní kapela. Na druhé desce, jejíž produkce se ujal Clint Murphy, pracovali tentokrát především Marcus, Marpo, Whnt a Kap„Z prvního singlu jsme nebyli úplně nadšení a trochu jsme tápali. Po nahrávání jsme letěli z Anglie a každý z nás si říkal — je to ono? Proč necítíme stejný vibe a euforii jako dřív?“

„Vtipný je, že deska měla být odevzdaná za měsíc a půl a my neměli ani notu. Zavřeli jsme se do studia a zažili asi nejintenzivnější měsíc a půl v životě týhle kapely. Neskutečně nás to nakoplo a spojilo v ten starej TroubleGang, kterej všichni znají. Udělali jsme desku, která na evropským trhu ještě nebyla. To si dovolím hrdě říct a jsem neskutečně pyšnej na všechny, kteří na tom dělali,“ dodává Marpo. Nové album Dva vychází už 29. listopadu.

Mrkněte na nový klip k singlu Víkend níže. Jak se vám líbí?

Kapela rovněž oznámila, že se letos vydává na turné. Fanouškům tak představí hity z nové desky už 30. listopadu v Sušicích. Kompletní seznam koncertů v rámci DVA Tour si můžete prohlédnout níže.

Dva Tour 2019:

  • 30. listopadu 2019 – Sušice – KD Sokolovna
  • 2. prosince 2019 – Zlín – Kongresové centrum
  • 7. prosince 2019 – Písek – KD
  • 14. prosince 2019 – Kadaň – KZ Orfeum
  • 20. prosince 2019 – Svitavy – Lidové divadlo
  • 21. prosince 2019 – Karlovy Vary – Lidový dům
  • 22. prosince 2019 – Praha – Lucerna Music Bar
  • 23. prosince 2019 – Praha – Lucerna Music Bar
  • 28. prosince 2019 – Liberec – Home Credit aréna

Informace ohledně lístků najdete ZDE.

Zdroj: YouTube, Universal Music, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat