Právě vysíláme

Mel B ze Spice Girls přiznala, že týrání řešila drogami a alkoholem

3. února 2022 13:10
Mel B ze Spice Girls přiznala, že týrání řešila drogami a alkoholem

Mel B přiznala, že i pět let po ukončení manželství s Stephenem Belafontem trpí posttraumatickým syndromem. Zpěvačka tvrdí, že ji fotbalista v manželství psychicky i fyzicky týral. Mel se snaží šířit osvětu, podle ní trauma ze zneužívání může trvat celý život. Nyní se svěřila, jakým způsobem týrání řešila a jak se na ní podepsalo.

Od rozvodu je to téměř pět let, ale zpěvačka přiznala, že čas rány nezahojil. Stále se budí v brzkých ranních hodinách s děsivými zvuky a sny, které se jí honí v hlavě. „Snažila jsem se je zablokovat, ale stále vyplouvají napovrch věci, kvůli kterým mě přepadá stud, ale také pot a strach,“ svěřila se Mel B v rozhovoru.

„Prožila jsem toho tolik a moje sebevědomí kleslo na bod mrazu. To, že jsem byla izolovaná od své rodiny a neměla nikoho, komu bych se mohla svěřit, mě dohnalo k pití a drogám, abych otupila tu bolest,“ pokračovala zpěvačka, která dodala, že byla nucena nechat se točit při sexu. „Drogy a pití byly formou samoléčby ke smazání trápení, studu a viny. Byla jsem úplně mimo, když mě natočil na video, jak máme sex – jedna z nejvíce ponižujících věcí, které jsem prožila.“

Zpěvačka tvrdí, že byla emocionálně a fyzicky týraná ex-manželem deset let. Navenek se prý celé roky snažila, aby vše vypadalo v pořádku, doufala v to, že když ideální manželství bude předstírat, stane se skutečností. O děsivém manželství vydala i knihu Brutally Honest, při jejímž psaní si uvědomila, že si kvůli traumatu na spoustu věcí nevzpomíná. „Mezi mnou a mým bývalým manželem se staly věci, které si dodnes plně nepamatuji, protože trauma po zneužití může trvat celý život,“ uvedla.

Mel B s dcerou Phoenix

Spisovatelka musela poskládat knihu dohromady z rozhovorů s blízkými přáteli zpěvačky, rodinou a kolegy, aby zaplnila mezery v její paměti. Z rozhovorů zjistila, čemu všemu musela její dcera Phoenix přihlížet a jakých strašných věcí byla svědkem. „Vědět, co moje dcera viděla, mě zabíjí.“

Zpěvačka podporuje nadaci Women’s Aid, pro kterou natočila film s názvem Láska by neměla bolet, kde hraje ženu, jež se pokusila uniknout z násilného vztahu. Z toho pochází i tato fotografie.

Mel B

Články, které by tě mohly zajímat