Právě vysíláme

METALLICA truchlí! Vzdala hold legendárnímu skladateli ENNIO MORRICONEMU, se kterým byla desetiletí spjata

7. července 2020 8:10
METALLICA truchlí! Vzdala hold legendárnímu skladateli ENNIO MORRICONEMU, se kterým byla desetiletí spjata

James Hetfield ze skupiny Metallica vzdal hold Ennio Morriconemu, legendárnímu skladateli filmových písní, který zemřel na následky pádu ve věku 91 let.

RIP Ennio Morricone. Vaše kariéra byla legendární, vaše skladby byly nadčasové. Děkujeme, že jste od roku 1983 nastavil náladu pro tolik našich koncertů, “ napsala Metallica na Twitteru.

Na Instagramu James Hetfield sdílel ještě další příspěvek, ve kterém napsal: „Den, kdy jsme poprvé zahráli Ecstasy Of Gold, jako naše nové intro v roce 1983 – bylo to kouzlo! Budu na tebe navždy myslet jako na součást rodiny Metallica„. Celé vyjádření si můžete přečíst níže.

Metallica od roku 1983 otevírala všechny své koncerty intrem Ecstasy Of Gold, písně z legendárního filmu Hodný, zlý a ošklivý. Poprvé se intro objevilo na koncertě v Kodani v červenci 2009.

„Původně jsme měli jako intro připravenou opravdu strašnou nahrávku. Pak náš manažer přišel s myšlenkou, že ji nahradíme songem Ecstasy Of Gold. Od chvíle, kdy jsme ho poprvé použili, něco se stalo. Připravilo nás to na show a fanoušci se těšili,“ vysvětlil polovině 80. let James Hetfield, proč si vybrali jako své intro právě tuto skladbu od Morriconeho.

Metallica nahrála novou verzi Ecstasy Of Gold, která byla natočena na počest Morricona. Byla vydána v únoru 2007 prostřednictvím Sony Classical.

Zdroj: Twitter, Instagram, NME

Články, které by tě mohly zajímat