Právě vysíláme

Michal Hrůza hrdinou. Zpacifikoval útočníka, který zaútočil na ženy a děti

6. dubna 2023 12:42
Michal Hrůza hrdinou. Zpacifikoval útočníka, který zaútočil na ženy a děti

Zpěvák Michal Hrůza v pondělí večer v pražských Dejvicích zpacifikoval útočníka, který na různých místech napadl celkem pět žen a dvě děti. Mezi napadenými má být podle Novinek i Hrůzova manželka. Případ policisté zatím prošetřují pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví, uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policisté hledají další možné oběti muže, který v pondělí večer v pražských Dejvicích bezdůvodně udeřil pěstí nejméně sedm lidí. Podezřelý je nyní v psychiatrické léčebně a po propuštění budou kriminalisté zjišťovat motiv jeho jednání. Případ zatím prošetřují pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví, uvedl dnes na webu pražské policie její mluvčí Jan Daněk.

Kriminalisté podezírají třiadvacetiletého muže z toho, že v pondělí kolem 19:00 hodiny udeřil do obličeje pět dospělých žen a dvě děti. Na oběti, které se navzájem neznaly, útočil ve Verdunské, Bubenečské a Raisově ulici a na dětském hřišti na Puškinově náměstí v Praze 6. Ženám způsobil různá poranění, která si v některých případech vyžádala pracovní neschopnost.

Agresora na místě zadržel manžel jedné z poškozených, který ho předal přivolaným strážníkům a policistům. Podle serveru Novinky útočníka zpacifikoval zpěvák Michal Hrůza. „Běžel jsem po protějším chodníku. Když jsem usoudil, že bych mohl mít fyzickou převahu, přeběhl jsem silnici, z boku jsem ho napadl a zpacifikoval. Když jsem ho držel, volal, co se to děje, tvrdil, že nic neudělal,“ popsal zpěvák pro web. Podle nepotvrzených informací měla být jednou z napadených žen i zpěvákova manželka.

Počet obětí napadení nemusí být konečný. „Kriminalisté zjistili, že minimálně v jednom případě byla takto napadena i jedna zatím neztotožněná holčička, kterou bychom nyní potřebovali kontaktovat,“ uvedl policejní mluvčí. Oběti i případní další svědci mohou volat na linku 158.

V případě odsouzení hrozí pachateli až pět let vězení, protože byl čin spáchaný na dítěti.

 

Články, které by tě mohly zajímat