Právě vysíláme

Miliardáři Janečkovi ukradli obraz nahých žen od mistra Karla Gotta

2. března 2021 11:10
Miliardáři Janečkovi ukradli obraz nahých žen od mistra Karla Gotta

Mistrovo umělecké dílo bylo ukradeno! Miliardář Karel Janeček byl okraden o obraz od Karla Gotta.

Janeček obraz s názvem Čas něžnosti III vydražil před osmi lety, v aukci uměleckých děl v Obecním domě. Karel za obraz 260 tisíc korun ještě za zpěvákova života.

Obraz Čas něžnosti III od Karla GottaMiliardář postrádá obraz už od loňského podzimu. Malbu odcizil neznámý pachatel ze skladovacích prostor na pražském Smíchově„Měl jsem obraz ve svém bytě a potom jsme se stěhovali. Měli jsme ho uskladněný na novém místě, kde se dodělávaly věci. Když jsme na podzim minulého roku chtěli obrazy rozmístit, zjistili jsme, že tam bohužel není,“ sdělil Janeček médiím.

Obraz nahých žen ze série Čas něžnosti III  vznikl v roce 2012. „Vyjadřoval Gottův postoj k životu. Pro mě měl mnohem větší hodnotu, než je finanční částka,“ přiznal Janeček.

Tržní hodnota obrazu po Slavíkově smrti výrazně stoupla. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc při pátrání po ukradeném díle, uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Zloděje policisté dosud nedopadli a nezvěstný zůstává i ukradený obraz. Kriminalisté proto dnes zveřejnili fotografii obrazu a žádají veřejnost o pomoc. „V případě, že máte informace týkající se odcizeného obrazu, současného vlastníka, nebo osoby, která obraz odcizila, informace prosím oznamujte na linku 158,“ vyzval Hrdina. Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za trestný čin krádeže až dvouletý pobyt za mřížemi.

Zdroj: ČTK, Blesk

Články, které by tě mohly zajímat