Právě vysíláme

Miliony zhlédnutí jsou fuč, hackeři Tomáši Klusovi smazali YouTube

9. ledna 2023 10:27
Miliony zhlédnutí jsou fuč, hackeři Tomáši Klusovi smazali YouTube

Tomáš Klus přišel o miliony zhlédnutí na YouTube. Jeho účet napadli hackeři a kompletně ho smazali. Muzikant to však bere s nadhledem. „Začít znova je vzpruha ducha,“ reagoval na sociálních sítích.

Desítky videoklipů a miliony zhlédnutí jsou pryč. Účet Tomáše Kluse na YouTube patřil mezi českými muzikanty k těm největším, možná i proto si ho hackeři vybrali jako cíl svého útoku. O víkendu o něj zpěvák přišel. Nastalou situaci ale bere Klus s nadhledem. „Žádná velká smuténka z toho na mě nepadá,“ přiznal na facebooku.

Nový účet zatím Klus nezakládá, spolu s týmem se pokusí obnovit ten původní. Kdyby to však nevyšlo, nebude se hudebník hroutit. „Jen mě to přivedlo k myšlenkám o křehkosti a pomíjivosti světa, na kterém si tolik zakládáme, jemuž tolik důvěřujeme a kterému věnujeme tolik času… Ve skutečnosti se nic nestalo. Doslova. Na skutečném Tomáši Klusovi se totiž nic jiného, než skutečný Tomáš Klus vysílat nedá.“

Mírně rozmrzelé jsou z hacknutého YouTube účtu zpěváka jeho fanynky. Neváhají ho ale podpořit a na všechny videoklipy se znovu podívat. „Naživo tě máme stejně nejraději,“ hlásají zároveň. Cení si také muzikantova optimistického přístupu. „Moc mě těší, že máte takový nadhled a neztratil jste zdravý rozum. Dáváte mi víru v mladou generaci, že rodiče jako vy ji vedou správným směrem,“ napsala Ludmila na Facebook.

Články, které by tě mohly zajímat