Právě vysíláme

Mirai se vrací do punkrockových začátků singlem Tenkrát. Kytarová pecka se dočkala nespoutaného klipu

17. března 2023 10:50
Mirai se vrací do punkrockových začátků singlem Tenkrát. Kytarová pecka se dočkala nespoutaného klipu

Kapela Mirai zažívá v posledním roce opravdovou jízdu hudebním světem. Dvakrát vyprodala frýdecko-místecká kapela O₂ arenu, ohlásila turné po českých hokejových halách v rámci Arena Tour a letos na přelomu dubna a května vyráží na slovenskou tour. V posledních měsících navíc Mirai už pracují na své nové, v pořadí 4. studiové desce, kterou byli právě nahrávat v Berlíně.

Na energický rozjezd festivalové sezóny si pro fanoušky Mirai připravili videoklip k písni Tenkrát z úspěšné desky Maneki Neko. Snímek z Kanárských ostrovů je plný neplánovaných scén, šílených výzev a bezprostřednosti z rukou režiséra Ondřeje Kudyna a bezpochyby navodí bezstarostnou letní atmosféru i u vás doma.

 Tenkrát je takový bláznivý připomenutí si našich punkrockových začátků, kdy jsme poslouchali kapely jako Green Day, Blink – 182, Sum 41 a spousty dalších. Bylo to v době, kdy jsme chodili na střední, kdy jsme se mohli plně soustředit na blbosti a na svoje hudební hrdiny. Myslím, že se ta bezstarostnost v klipu celkem promítá,“ přibližuje Mirai Navrátil singl, který napsal s Pokáčem. Produkce se jako u celého předloňského alba ujal Ondřej Fiedler.

 

Videoklip se pod taktovkou režiséra Ondřeje Kudyna natáčel na Kanárských ostrovech. „Když jsme potřebovali komparz, nestačili jsme se divit, kolik Čechů tam je. Do toho shodou okolností byl zrovna asi kilák od nás Kuba RybaRybiček 48, který je pro mě takový český průkopník pop-punku. Tak jsme si napsali a mejdan byl na světě,“ láká Mirai ke zhlédnutí klipu k singlu Tenkrát. Co v něm uvidíte, naznačil jenom lehce. „V klipu je mnoho různých výzev, které se opravdu staly a dotáhly se vším všudy. Takže Michal si odvezl kérku s názvem songu, a to předtím žádnou neměl a třeba Sajmon jede na skejtu za zvláštních okolností,“ dodává s úsměvem a s tím, že některé nástroje dokonce nepřežily natáčení.

Kombinace nostalgické písně s povedeným videoklipem kapelu inspirovala k prohlížení starých alb, fotek, videí a všichni tak zavzpomínali na své hudební začátky a dětství. Ze vzpomínek vznikla zábavná videa, která jsou už nyní k dispozici na tiktoku kapely. „Myslím, že klip stojí za zhlédnutí. Navíc jsme se díky tomu dostali k prohlížení starých fotek z dětství, tak určitě něco z toho ukážeme na našich sociálních sítích,“ uzavírá Navrátil povídání o tracku Tenkrát.

Články, které by tě mohly zajímat