Právě vysíláme

Mirai vydávají dokument zachycující atmosféru jejich největšího turné

8. března 2024 17:00
Mirai vydávají dokument zachycující atmosféru jejich největšího turné

Mirai přichází s krátkým filmem z uplynulého turné po hokejových halách. Vloni na podzim kapela roztančila Ostravu, Brno, Pardubice a už po několikáté i pražskou O₂ arenu a rozhodla se jedinečné zážitky už navždy uchovat prostřednictvím dokumentu.

O snímek se postaral mladý tým Cousin’s Production, který s kapelou spolupracuje dlouhodobě. „Až když jsem viděl první střih, uvědomil jsem si, jak to celé bylo velké,“ říká Mirai Navrátil. Vy ani moc nevíte, že točíte nějaký dokument. Jen děláte věci tak, jak jste zvyklí a někdo s kamerou kouká pod pokličku,“ vzpomíná zpěvák.

Se snímkem zachycujícím necelé tři týdny života, v rámci kterých proběhly koncerty ve čtyřech halách napříč republikou, jsou hudebníci spokojeni. „Naprosto to předčilo má očekávání a otevřelo mi to trochu oči. Je fajn to někdy vidět ze třetí osoby,“ říká nadšeně zpěvák. „Vlastně mi je líto, že nemáme takových dotažených vzpomínek z minulosti víc. I pro mě samotného je to zajímavý, ač jsem tam celkem u všeho byl,“ myslí si Mirai.

O celovečerním dokumentu kapela sice uvažuje, jen tak brzy se jej ale nedočkáme. „Po tom, co jsem viděl aktuální dokument, by mě to lákalo. Je pěkný, když máte i hmatatelnou připomínku své cesty. Ale to spíš na sklonku kariéry, který je doufám v nedohlednu,“ dodává Mirai Navrátil.

V blízké budoucnosti se tak fanoušci Mirai můžou těšit hlavně na 4. studiovku, která spatří světlo světa už příští měsíc a na Summer Festy po celé České republice.

Články, které by tě mohly zajímat