Právě vysíláme

Moje tělo, moje f**king volba, křičela Billie Eilish na fanoušky při vystoupení v texaském Austinu

4. října 2021 13:00
Moje tělo, moje f**king volba, křičela Billie Eilish na fanoušky při vystoupení v texaském Austinu

Zpěvačka tak reagovala na zákon, který tamní zákonodárci nedávno schválili a který od šestého týdne těhotenství zakazuje potrat, a to i v případech znásilnění či incestu. Výjimku tvoří jen velmi málo zdravotních důvodů.

Zákon vyvolal vlnu protestů nejen mezi texaskými ženami, na jejich stranu se přidaly i světové organizace bojující za práva žen a řada umělců. A jednou z nich je právě Billie Eilish.

„Když přijali ten zku**ený zákon, chtěla jsem svůj koncert tam zrušit, protože jsem chtěla to zas**né místo potrestat za to, že to vůbec dovolilo,“ nechala se Billie Eilish slyšet o víkendu na festivalu ACL v hlavním městě Texasu Austin.

„Ale pak mi došlo, že jste to hlavně vy, kdo jste oběti, a vy zasloužíte všechno na světě,“ promluvila k davům svých fanoušků. „A my všichni jim musíme říct, aby zavřeli ty svý zas**ný huby,“ dodala a zvedla prostředníček.

„My body, my f**king choice!“ křičela Eilish při vystoupení do davu svých skalních příznivců na festivalu ACL a odpovědí jí byly divoké ovace.

Články, které by tě mohly zajímat