Právě vysíláme

Nabitý program Colours Of Ostrava 2024! Vystoupí i Zara Larsson či Sean Paul

6. března 2024 11:38
Nabitý program Colours Of Ostrava 2024! Vystoupí i Zara Larsson či Sean Paul

Letošní Colours Of Ostrava (středa 17. července 2024 – sobota 20. července 2024) nabídnou nejsilnější sobotní line-up ve své historii. K dosud ohlášeným hvězdám nyní přibývají nová jména: švédská popová senzace Zara Larsson, dancehallová ikona z Jamajky Sean Paul a americké duo Sofi Tukker.

Silný sobotní program uzavře předchozí dny, v průběhu nichž vystoupí kalifornští rockeři Queens Of The Stone Age, popová hvězda Sam Smith a legendární muzikant Lenny Kravitz. Festival dále nabídne jedinečné hudební projekty z více než 30 zemí, novou New York City Stage, divadelní představení i další bohatý program včetně Mezinárodního diskusního fóra Meltingpot s více než 250 inspirativními řečníky. Letošní 21. ročník Colours Of Ostrava proběhne od středy 17. července 2024 do soboty 20. července 2024 v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic.

„Na výběru kapel si necháváme každoročně velice záležet, tentokrát se nám nicméně podařilo vidět více než 80 % vystupujících na vlastní oči naživo ještě před bookingem. Věřím, že i díky tomu jsme sestavili opravdu silný line-up, o čemž svědčí 19 Grammy a 68 nominací na toto hudební ocenění, které mají naši interpreti na kontě,“ říká k letošní dramaturgii umělecká ředitelka festivalu Colours Of Ostrava Zlata Holušová.

Hudba z více než 30 zemí a 6 světadílů

Na 7 hudebních scénách vystoupí více než 70 zahraničních kapel a přes 30 domácích jmen. Kromě množství zastoupených zemí je unikátní také výčet žánrů, mezi nimiž nechybí world music, rock, blues, pop, elektronika, neoklasika, punk, jazz, hip-hop, soul, funk, reggae či dancehall. „Baví nás objevovat zajímavá jména napříč různými hudebními žánry a obzvlášť velkou radost máme z umělců, které uvádíme v Česku vůbec poprvé. Při pohledu na aktuální line-up je takových kapel více než polovina, z hvězd jsou to Sam Smith, Khruangbin, James Blake, Bat For Lashes nebo Sean Paul,“ vypočítává dramaturg festivalu Filip Košťálek.

Své pevné místo na festivalu mají také tuzemští umělci. Mezi dosud ohlášeným interprety jsou například Mig 21, Lenny, D. Y. K., Tata Bojs, Aneta Langerová, Bratři, Bratři Ebenové, Emma Smetana & Jordan Haj nebo Lake Malawi.

Mezinárodní diskusní fórum Meltingpot

Již posedmé se po boku festivalu Colours Of Ostrava uskuteční Mezinárodní diskusní fórum Meltingpot. Na 11 scénách vystoupí přes 250 inspirativních řečníků věnujících se rozmanitým vědním oborům (lékařství, psychologii, ekonomii, politice, literatuře či umění), ale též dlouhověkosti, osobnímu rozvoji, pohybu, životnímu stylu, intimitě nebo podnikání.

Mezi přední zahraniční hosty patří profesor psychologie a behaviorální ekonomie Dan Ariely, spisovatel Irvine Welsh, fyzička a generální ředitelka CERNu Fabiola Gianotti, astronautka Meganne Christian či odborník na AI Robert E. Smith. Z českých osobností je to například psychiatr Jiří Horáček, lékař Marek Dvořák, náčelník Generálního štábu Armády České republiky Karel Řehka, fyzička Dana Drábová, lékař Tomáš Šebek, ultramaratonec Miloš Škorpil nebo spisovatelka Kateřina Tučková.

Více informací najdete zde.

Cacao Stage

Letos podruhé se prostřednictvím Cacao Stage návštěvníci ocitnou na pobřeží azurových moří Střední Ameriky a budou mít příležitost zažít taneční a pohybové workshopy, intimní hudební vystoupení i přední světové DJs nebo hudebníky z žánru organic electronic. „Nabídneme nové dekorace, mnohem více písničkářů a ještě nabitější line-up,“ naznačuje Filip Košťálek některé novinky Cacao Stage. V rozšířené verzi se představí také výstavní a prodejní zóna Biohacking Expo tvořená společnostmi, které se věnují zdraví, výkonnosti a dlouhověkosti. Biohacking Expo je letos mnohem barevnější, zážitkovější a interaktivnější. Návštěvníci si na vlastním těle vyzkoušejí některé longevity hračky a trendy nebo si za pomoci speciálních přístrojů mohou otestovat svou kondici i biologický věk. Probíhat budou také workshopy s fyzioterapeuty zaměřené na diagnostiku nohou i způsobu chůze,“ jmenuje některá z letošních lákadel Zlata Holušová.

Více informací o účinkujících najdete tady.

Informace ke vstupenkám

Prodej limitované edice vstupenek za cenu 3 990 Kč skončí o půlnoci v neděli 31. března 2024.

Čtyřdenní a jednodenní vstupenky jsou k dostání na www.colours.cz a v síti GoOut. Děti do 140 cm mají vstup zdarma, nad 140 cm a do 15 let lze zakoupit zvýhodněné vstupné. Cena pro klienty České spořitelny činí 3 490 Kč, držitelé karet ISIC, IYTC, ITIC či ALIVE mají slevu 600 Kč z aktuální ceny čtyřdenní vstupenky. Senioři nad 65 let pak v sobotu vstup zdarma.

Více informací najdete zde.

Články, které by tě mohly zajímat