Právě vysíláme

Názvy kapel patří mezi nejméně bezpečná hesla. Které jsou podle odborníků vůbec nejhorší?

8. května 2019 11:10
Názvy kapel patří mezi nejméně bezpečná hesla. Které jsou podle odborníků vůbec nejhorší?

Řada odborníků z oblasti IT už dlouhodobě upozorňuje na to, že je velmi důležité zvolit si na internetu správné bezpečnostní heslo. To, že varianta „1234“, není opravdu rozumná, snad už všichni moc dobře vědí. Jak moc bezpečné je ovšem zvolit si jako heslo název vašeho oblíbeného hudebního interpreta či kapely? To se rozhodlo prozkoumat britské Centrum pro kyberbezpečnost!

Centrum prozkoumávalo 100 tisíc hesel náhodných internetových uživatelů a zjistilo, že hesla s názvy hudebních kapel jsou velmi nebezpečná a dost často jsou hackována. V seznamu nejvíce používaných znaků, které centrum vydalo, se pak objevují názvy známých kapel jako Sum 41SlipknotGreen DayIron MaidenPearl JamNirvana, Metallica či Foo Fighters. Ze všech populárních kapel pak uživatelé nejvíce jako heslo používají název kapely Blink-182.

„Bezpečnostní heslo by nikdy nemělo být lehké uhodnout. Zvolit si proto jako heslo svou oblíbenou kapelu, sportovní tým, nebo dokonce jméno partnera, je velmi nebezpečné. Buďte kreativní a zvolte si heslo, které jste si schopni zapamatovat pouze vy,“ řekl IT specialista Ian Levy pro web Nme.com.

Pokud však opravdu trváte na tom, že vaše heslo musí obsahovat název oblíbené kapely či interpreta, odborníci doporučují alespoň změnit některé písmena či číslice. Z Blink-182 se tak například může stát Blink 220 či z Foo Fighters Boo Fighters. Seznam nejnebezpečnějších hesel pro rok 2018 najdete ZDE!

 

Zdroj: Nme.com

Články, které by tě mohly zajímat