Právě vysíláme

Nejstarší člen jihokorejské popové skupiny BTS narukoval do armády

14. prosince 2022 11:43
Nejstarší člen jihokorejské popové skupiny BTS narukoval do armády

Nejstarší člen známé jihokorejské popové skupiny BTS narukoval do armády. Povinnou osmnáctiměsíční vojenskou službu začal zpěvák Jin ve městě Jončchon, kde jsou rozmístěné jednotky na ochranu hranic se Severní Koreou.

Na vojenskou či civilní službu nastoupí průběžně i další členové kapely. Skupina BTS tak kvůli tomu nebude pravděpodobně několik dalších let koncertovat.

Na povinnou vojenskou službu musí nastoupit všichni Jihokorejci mužského pohlaví, a to nejpozději do třicátého roku života. Jinovi bylo 30 let právě tento měsíc. V případě neschopnosti sloužit v armádě může být služba vykonána v civilním zařízení.

Jin začal vojenskou službu ve vojenském centru ve městě Jončchon, kde na něho čekaly desítky fanoušků i novinářů. Jeho agentura vyzvala zpěvákovy příznivce, aby ke kasárnám nechodili. Na pořádek dohlíželo až 300 policistů. V úterý zpěvák zveřejnil na sociálních sítích fotografii s oholenou hlavou. „Je to hezčí, než jsem si myslel,“ komentoval svůj nezvyklý účes.

Jin

Kapela BTS se s fanoušky rozloučila již v říjnu. Na její koncert přišlo na 50 000 lidí, přes internet představení sledovalo na 50 milionů diváků, uvedla stanice RFI.

Odvod členů kapely, která je velmi známá i ve světě, otevřel diskuzi, zda nerozšířit výjimky z vojenské služby. Tu mají například úspěšní sportovci či umělci tradiční hudby. Návrh zákona na rozšíření výjimek leží v jihokorejském parlamentu. Část Jihokorejců ale navýšení výjimek odmítá. Sami členové skupiny BTS o legislativní zásah nepožádali.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat