Právě vysíláme

Nenechte si ujít skvělé hudební flashbacky z tohoto týdne!

19. dubna 2019 12:00
Nenechte si ujít skvělé hudební flashbacky z tohoto týdne!

Zavzpomínejte s námi díky těmto parádním hudebním flashbackům! Který z nich je za tebe nejlepší?

The Verve – Bitter Sweet Symphony

Ikonická písnička patří dodnes mezi nejznámější písničky hudebního žánru britpop. Kapela The Verve jí vydala v roce 1997 a písnička se vyšplhala až na 12. příčku britských singlových hitparád. Písničku složil hlavní zpěvák kapely, Richard Ashcroft, který během skládání použil materiál i z remixované verze písničky od kapely The Rolling Stones. Ashcroft ale Rolling Stones necitoval jako spoluautory, a tak Mick Jagger a Keith Richards dodnes vlastní většinu autorských práv na tuto písničku.

 

Morcheeba – Be Yourself

Písnička Be Yourself tvořila součást historicky nejúspěšnějšího alba od skupiny Morcheeba: Fragments Of Freedom. Tato deska vyšla v roce 2000 a dosáhla zlatého statusu ve Velké Británii, Francii a ve Švýcarsku. Píseň Be Yourself dokonale ilustruje, jak kapela Morcheeba skvěle kombinovala hudební žánry popu, trip-hopu, r’n’b a alternativního rocku.

 

Jordin Sparks feat. Chris Brown – No Air

Singl No Air byl průlomovým dílem pro americkou zpěvačku Jordin Sparks. Píseň pocházela z debutové desky Jordin Sparks. No Air po svém vydání dobyl hitparády v Austrálii a na Novém Zélandu – píseň byla úspěšná i ve Spojených státech a v Kanadě. Jordin Sparks začala svojí kariéru v americké pěvecké soutěži American Idol a singl No Air byl vůbec prvním, jímž pokořil hranici 3 miliony prodaných kopií. Klobouk dolů!

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat