Právě vysíláme

Netřeba říkat více: Shawn Mendes zahraje poprvé v Česku

23. září 2021 18:10
Netřeba říkat více: Shawn Mendes zahraje poprvé v Česku

Shawn Mendes přijede do Prahy v rámci turné ke čtvrté desce Wonder!

Globální hvězda Shawn Mendes má na svém kontě prestižní kanadskou Juno Award i dvě nominace na Grammy. Světu se poprvé představil v patnácti letech, kdy začal nahrávat své skladby na internet.

Už jeho první singl Life Of The Party se vyšvihl do horních pater americké hitparády a Shawn se stal historicky nejmladším hudebníkem, jehož skladba bodovala takto vysoko. Na úspěch navázal i jeho debut Handwritten, který zdolal vrchol albového žebříčku, stejně jako všechna tři nadcházející alba.

S partnerkou Camilou Cabello nahrál skladbu I Know What You Did Last Summer, jejich další společná skladba Señorita se stala hitem a odnesla si i nominaci na cenu Grammy. V roce 2018 se mu navíc dostala pocta zahrát píseň In My Blood na oslavách devadesátých druhých narozenin královny Alžběty II. v londýnské Royal Albert Hall. Skladba se tematicky zabývá zpěvákovými úzkostnými poruchami, byla tak náznakem osobnějšího zlomu v jeho tvorbě.

Poprvé v Praze

Poslední album Wonder vydal v roce 2020, právě s ním v rámci Wonder The World Tour přijede poprvé do Prahy. V O₂ areně vystoupí v pondělí 11. dubna 2022. Vstupenky budou v prodeji od pátku 8. října 2021 v sítích TicketMaster a TicketPortal. Cena se bude pohybovat v rozmezí od 1 190 do 2 890 Kč. Jako speciální host se představí americká zpěvačka a skladatelka King Princess.

Na čtvrté desce Wonder se objevuje i duet s jeho velkým vzorem Justinem Bieberem. Celé album vzniklo v lockdownu, texty k písním často tematizují jeho raketový start a s tím spjaté nejistoty nebo odloučení od blízkých osob i stesk po běžném životě, který Mendes znovu objevil během karantény. Na většině písních se podílela i jeho partnerka Camila Cabello. „Na svých předešlých deskách jsem se řídil tím, aby se mé skladby líbily hlavně ostatním, měl jsem na to celý tým lidí, kterému jsem se musel zavděčit, tentokrát můj celý tým byla jenom Camila. V karanténě jsem najednou stál před rozhodnutím, jakým umělcem chci být, tím dokonalým s perfektní image nebo se ponořím hlouběji do sebe a pokusit se být upřímný sám k sobě. Namísto svého perfektního já jsem se rozhodl ukázat svou zranitelnou stránku,“ prozradil pro britský magazín CQ.

Články, které by tě mohly zajímat