Právě vysíláme

Nominacím na Grammy vládne BEYONCÉ, PHARRELL a SAM SMITH

9. prosince 2014 14:10
Nominacím na Grammy vládne BEYONCÉ, PHARRELL a SAM SMITH

Americká televizní stanice CBS ve svém speciálu A Very Grammy Christmas odtajnila nominace na ceny Grammy, které se v únoru budou předávat již po sedmapadesáté.

Jasný favorit tentokrát není. Hned trojice interpretů totiž obdržela shodně po šesti nominacích – Beyoncé, Pharrell Williams a Sam Smith. Britský debutant dokonce usiluje o gramofónek ve všech čtyřech hlavních kategoriích.

V nejprestižnější kategorii o album roku se nekonalo žádné překvapení – o sošku budou bojovat Ed Sheeran a Pharrel Williams.

Zajímavostí je podobnost nominací na Song roku a Nahrávku roku – porota se v obou případech shodla na čtyřech z pěti jmen. Čtveřici „All About That Bass“ Meghan Trainor, „Chandelier“ Siy, „Shake It Off“ Taylor Swift a „Stay With Me“ Sama Smitha doplňuje v souboji o nejlepší skladbu roku „Tak Me To Church“ irského muzikanta Hoziera, mezi nejzdařilejší nahrávky se vklínil dámský tandem Iggy Azalea a Charli XCX s „Fancy“.

O nejlepšího nováčka budou usilovat v našich končinách populární Bastille, Iggy Azalea nebo Sam Smith. O dost zajímavěji vypadá kategorie o nejlepší rockové album, v níž dostali nominace Tom Petty, U2, Beck či The Black Keys. 

Do nominace se dostala i Metallica, a to v soutěži o nejlepší hudební film se svým snímkem „Through The Never“.

Slavnostní vyhlášení 57. ročníku cen Grammy se bude konat 8. února v Los Angeles.

Články, které by tě mohly zajímat