Právě vysíláme

Nová deska After Hours od THE WEEKNDA boduje v Česku i ve Spojených státech! Stojí album za to?

3. dubna 2020 11:10
Nová deska After Hours od THE WEEKNDA boduje v Česku i ve Spojených státech! Stojí album za to?

Kanadský rapper The Weeknd s novou deskou After Hours boduje po celé zeměkouli. Je album tak dobré, jak mnozí tvrdí? Bude ještě lámat rekordy v počtu přehrání? Právě na tyto otázky jsme se pokusili najít odpověď!

Příjemný poslech

Album After Hours se po svém vydání ihned vyšplhalo až na čelo prestižní americké hitparády Billboard 200 a singl Blinding Lights už 5 týdnů sedí v čele americké singlové hitparády. Komerční úspěch je ale jedna stránka věci. Dá se však album skutečně poslouchat od začátku až do závěrečné noty? Odpověď zní ano, ale občas to trochu klopýtne…

Deska začíná zvolna. Povedené jsou zejména písničky Hardest To Love či Scared To Live, které na sebe dokonale navazují, jako kdyby tvořily jednu společnou skladbu. Po chytlavém singlu Heartless nabírá deska na tempu, což posluchače jistě potěší. Vůbec nejlepší část alba se tak skládá z pecek Heartless, Faith, Blinding Lights, In Your Eyes a Save Your Tears. Další skladby, které stojí za zmínku, jsou písně After Hours a bonusový track Missed You. Hlavně v případě první zmíněné skladby jde o hudebně rozmanitý, pestrý poslech.

The Weeknd ve své nové desce pěkně kombinuje prvky hudebního žánru r’n’b s popovou hudbou z osmdesátých let. Jediným problémem představuje fakt, že tempo některých skladeb je až příliš pomalé. Značná část písní tak zapadá do škatulky: „neurazí, ale ani nenadchne“.

Kanadský zpěvák si v nedávném rozhovoru trochu vyčítal, že album After Hours vydal v čase koronaviru. Autor hitu Starboy si z toho ale nemusí lámat hlavu: After Hours se totiž v této době dočká nejspíš většího komerčního úspěchu, než kdyby muselo soupeřit s ostatními deskami. Deska je zároveň dostatečně dobrá a určitě udělá lidem v domácí karanténě radost. Tento risk se The Weekndovi rozhodně vyplatil!

Zdroj: Youradio, Billboard, NME, Instagram, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat