Právě vysíláme

NOVINKA V ÉTERU E2

19. dubna 2011 1:00
NOVINKA V ÉTERU E2

ELENA GHEORGHE – Disco Romancing

MySpace profil: www.myspace.com/elenagheorghe

Album: Midnight Sun

ELENA GHEORGHE – Disco Romancing

Elena Gheorghe je původem z Rumunska a podobně jako její krajanka Inna se prosazuje také ona na anglosaském trhu.

Aktuální singl „Disco Romancing“ vyšel v Evropě pod značkou EMI a pochází z desky „Midnight Sun".

Elena Gheorghe se narodila 30. 6. 1985. Reprezentovala Rumunsko na Eurovision Song Contest 2009 v Moskvě a postoupila do finále.

Eleny předkové jsou ortodoxními kazately, její sestra Ana je žurnalistkou a bratr Costin hraje fotbal za Sportul Studenţesc. Matka je folkovou zpěvačkou. Elena debutovala právě na scéně folkové muziky se svoji matkou ve svých 3 letech se songem „Sus în Deal în Poieniţă”.

Elena odstartovala svoji kariéru s latino kapelou Mandinga v roce 2003. V červnu stejného roku vydala kapela svou debutovou desku „…De Corazón”. Umístili se 4. v rumunském národním kole soutěže Eurovision v květnu 2005 s písní „My Sun“, která získala ocenění Zlatá deska roku v roce 2006.

V lednu 2006 si Elena otevřela vlastní taneční školu Passitos a o rok později ukončila spolupráci s Mandingou, aby odstartovala sólovou kariéru s pomocí producenta Laurenţiu Duţă. Jejím sólovým debutovým albem je „Your Voice“.

Cena rádia Románia na ní čekala v květnu 2007 za nejlepší umělecký počin. V roce 2007 vyhrála další cenu Romanian Top Hit Music Awards za nejlepší píseň „Your Brown Eyes”.

Články, které by tě mohly zajímat