Právě vysíláme

Nový song Vojty Dyka je plný lásky, videoklip natočil s manželkou Tatianou

15. února 2021 11:10
Nový song Vojty Dyka je plný lásky, videoklip natočil s manželkou Tatianou

Zpěvák Vojta Dyk potěšil na Valentýna své příznivce novým songem You Don’t Know Who I Am plným lásky. Ve videoklipu si příhodně zahrála jeho manželka Tatiana Vilhelmová.

„Celý klip je hlavně o tom nejjemnějším a nejintimnějším citu, o lásce. Proto v něm hraje moje žena. Ta píseň je i o ní a pro ni. A přemlouvat jsem ji tudíž, myslím, ani nemusel,“ uvedl Vojta Dyk, který zároveň dodal, že ke spolupráci nemusel přemlouvat ani kameramanku Olgu Špátovou – Malířovou a jejího manžela Jana Malíře, který se ujal režie videa.

Oni umí snímat city. To je jeden z jejich darů. Takže to byla první volba kameramansko – režijní. Navíc Honza je duší muzikant, takže ctí frázi, ctí slovo, melodii. Dnešní hudební klipovej svět je plný rychlých střihů, obrazové agrese, tak jsem chtěl jít zkrátka proti tomu, a naopak vstříc jemnohmotnosti a křehkosti. Jak jinak než se svou ženou, Malířovic rodinou a Honzou Kodetem,“ dodal Dyk.

Zpěvák vypustil klip do světa na Valentýna, sám tento svátek ale neuznává. „Jestli chcete někomu vyznat lásku, tak jedno, jestli je pátek třináctýho nebo sobota šestadvacátýho, ale možná, aby se nám to hezky pamatovalo, možná, že jsme chtěli zároveň lidem ukázat něco světlýho v tom lehce zamračeným a chladným únoru, anebo prostě jen tak.“

Ve videoklipu Dyk se svou manželkou tančí, proto bylo nutné přizvat k natáčení choreografa. Stal se jím Jan Kodet. „Znám ho už velmi dlouho a nikdy se mi nepodařilo s ním pracovat. Asi proto, že nejsem tanečník. A jak je vidět v klipu, ani nikdy nebudu, ale musím vám říct, že prostě tančím velmi rád, protože to je ta největší svoboda se vlnit v rytmu nějaký hudby. Takže dvě lásky v sobě,“ přiznává Dyk.

Hudebník měl už loni vyrazit na turné, které kvůli koronaviru už dvakrát odložil. „Možná jsem taky co nejdříve chtěl lidem, kteří si koupili lístky na tour s D. Y. K. a teď třeba litují, protože se furt odkládá, poslat takovejhle zamilovanej vzkaz, že jim opravdu děkujem a že jim vzkazujem, že my se stále snažíme pracovat, seč můžeme, aby tour co nejdřív bylo. Teď to snad vypadá na léto. A já se upřímně už nemůžu dočkat. Takže co nejdřív na viděnou, na slyšenou, na čuchanou…,“ těší se zpěvák na své publikum.

Zdroj: Universal Music, Jan Malíř

Články, které by tě mohly zajímat