Právě vysíláme

O5 A RADEČEK vyrazili na turné blízko nebe. Podívejte se na okouzlující záběry!

26. července 2020 8:10
O5 A RADEČEK vyrazili na turné blízko nebe. Podívejte se na okouzlující záběry!

Šumperská skupina O5 a Radeček zahájila koncertní turné na střeše pražského obchodního domu Kotva. Série pěti koncertů se koná na střechách budov s nádherným výhledem.

O5 a Radeček se na turné po střechách budov vracejí po třech letech. Turné naplánovali operativně vzhledem k nestálé situaci a spoustě zrušených koncertů. Koronavirus je nakonec i k něčemu dobrý! Je důležité myslet pozitivně, a tak fanoušci mají jedinečnou příležitost zažít koncert trochu jinak.

Kapela odehrála své hity jako Praha, Vloupám se, Máš mě na svědomí nebo Sex ve sprše  v netradičních akustických aranžích. Celý koncert se odehrál v neformálním duchu. Zpěvák Tomáš Polák, který s úsměvem přiznal, že má ambice stát se   Miroslavem Donutilem, se ujal role moderátora večera.  Tomáš Polák se jako moderátor osvědčil, jeho průvodní slovo bylo vtipné a odlehčené. Atmosféra byla velice uvolněná a takřka stovka diváků se skvěle bavila, zpívala a aplaudovala. Zazněly i známé filmové songy Lovení i píseň z filmu Špindl Budu rád.

Šumperská pětka koncert ozvláštnila otázkami od diváků, které uprostřed koncertu tahali z klobouku a všichni muzikanti postupně  na vybrané otázky odpovídali.  Jednu písničku si dokonce zazpíval i  kytarista „Radeček“ Sekyra, jinou baskytarista Ondřej Polák, který zavzpomínal na dobu, kdy byl hlavním zpěvákem kapely.

Publikum si kromě melodické hudby užívalo nádherný výhled, za zády muzikantů se odehrával dech beroucí západ slunce, ve kterém se vypínaly věže Týnského chrámu a Pražský hrad.  Okouzlující atmosféra, kterou na jiných koncertech jen tak nezažijeme. Turné na střechách pokračuje  29. července v Zábřehu a skončí o den později v Olomouci.

Podívejte se na autentické záběry při krásném západu slunce.

Zdroj: Brainzone

 

 

 

Články, které by tě mohly zajímat