Právě vysíláme

„Oslovujte ji jako „oni“,“ napomenula Lizzo fotografy a zastala se Demi Lovato. Zpěvačka jí děkuje

16. července 2021 9:10
„Oslovujte ji jako „oni“,“ napomenula Lizzo fotografy a zastala se Demi Lovato. Zpěvačka jí děkuje

Demi Lovato se před časem uvedla jako nebinární osoba – nepovažuje se tedy ani za ženu, ani muže a chce, aby byla nazývána jako „oni“. A ačkoliv řada lidí jejímu rozhodnutí příliš nerozumí, Demi vyjádřila veřejnou podporu kolegyně Lizzo.

Zpěvačka o tom, že se cítí jako nebinární osoba promluvila v květnu a zprávu fanouškům oznámila na sociálních sítích. „Rozhodla jsem se tak po dlouhém procesu uzdravování a sebereflexe. Stále se učím, poznávám samu sebe a určitě netvrdím, že teď ze mě bude na tuto problematiku nějaký odborník. Tím, že s vámi tohle sdílím, že dostávám na další level zranitelnosti,“ uvedla na Twitteru s tím, že chce, aby byla označována zájmenem „oni“.

Ačkoliv se k nebinárnosti přihlašuje více celebrit a jako muž ani žena se prý necítí ani zpěvák Sam Smith, pro většinovou společnost je to stále velmi komplikované téma a pro většinu lidí je velmi nepřirozené nazývat druhou osobu „oni“. Když amerických fotograf v ulicích Los Angeles oslovil zpěvačku Lizzo a promluvil o Demi jako „ona“, byl ihned opraven. „Je to „oni“,“ napomenula Lizzo fotografa a veřejně tak své kolegyni vyjádřila podporu. Samotná Demi pak za to Lizzo poděkovala na Instagramu. „Jsi královna! Děkuji a miluji tě,“ napsala.

 

O pár dní později ovšem Lovato vydala prohlášení, ve kterém uvedla, že oslovení „ona“ jí vlastně neuráží. „Je v pořádku, když v oslovení změníte mé pohlaví. Občas na to i já sama zapomínám. Je to dlouhý proces a když bude respektována má pravda, dojdeme do bodu, kdy to bude naprosto přirozené,“ napsala s tím, že pokud jí někdo osloví jako ženu, zpěvačka se rozhodně neurazí a chápe, že pro někoho může být její nebinárnost matoucí.

Články, které by tě mohly zajímat