Právě vysíláme

P. Diddy objasnil aféru se Stingem a tučnou pokutou. Pouze jsem vtipkoval, přiznal

11. dubna 2023 15:55
P. Diddy objasnil aféru se Stingem a tučnou pokutou. Pouze jsem vtipkoval, přiznal

Musí P. Diddy platit tučnou sumu kolegovi Stingovi za porušení autorských práv? Rapper situaci několikrát okomentoval. Kde je ovšem skutečná pravda?

Informovali jsme vás o tom, že rapper P. Diddy porušil v roce 1997 autorská práva a ve své písni I’ll Be Missing You použil melodii ze singlu kolegy Stinga. V roce 2018 poté americká média informovala o tom, že rapper musí Stingovi zaplatit každý den 2 000 amerických dolarů po zbytek svého života. Po pěti dalších letech P. Diddy uvedl, že muzikantovi musí platit 5 000 dolarů (107 tisíc korun). Jak se nyní ovšem ukázalo, rapper pouze vtipkoval.

„Chci, abyste všichni pochopili, že jsem si dělal pouze srandu. Já a Sting jsem dlouholetí přátelé. Nikdy mi neúčtoval 3 000 nebo 5 000 dolarů denně za singl I’ll Be Missing You. Pravděpodobně totiž denně vydělává mnohem víc,“ napsal rapper na Twitter a objasnil tak celou situaci.

Kolik ovšem P. Diddy ve skutečnosti zaplatil za porušení autorských práv peněz, není doposud jasné. I samotný Sting totiž kolem celé aféry mlží a poskytuje médiím dost nejasné informace. Web Insider totiž informuje, že v roce 2003 zpěvák časopisu Rolling Stone řekl, že od rappera si vzal dost peněz na to, aby některé jeho z šesti dětí mohlo absolvovat vysokou školu.

 

Články, které by tě mohly zajímat