Právě vysíláme

Pam Rabbit vydává první studiovou desku I Love The Internet. Tématem jsou slasti i bizáry dnešní digitální doby

21. října 2023 12:37
Pam Rabbit vydává první studiovou desku I Love The Internet. Tématem jsou slasti i bizáry dnešní digitální doby

Zpěvačka a skladatelka arménského původu Pam Rabbit přichází s debutovým albem I Love The Internet. Pojícím prvkem písní na desce jsou počítačové sítě, které ovlivňují životy všech. Zárodek dosud největšího projektu vznikl zhruba před rokem.

„V podstatě od chvíle, kdy vyšel song stuck in the cloud jsem věděla, že je to první singl desky,“ vysvětluje vycházející hvězda, která byla mimo jiné nominovaná na letošní Ceny Anděl a v létě odjela svou první festivalovou sezonu, v níž se představila na legendárních Colours Of Ostrava, Hrady.cz nebo Rock For People. Nyní Pam Rabbit vydává své debutové studiové album a s ním i videoklip k písni NPC, který je pokračováním příběhu písně DM Friends. Živě budou písně k poslechu již v listopadu na Mirai Arena Tour, kde se Pam Rabbit představí jako předskokan. Křest alba proběhne ve čtvrtek 11. ledna 2024 v pražském Lucerna Music Baru.

Jak jednotlivé singly, tak i vizuál a celkový výraz desky podtrhuje zpěvaččinu osobitost, smysl pro humor a vrozený sarkasmus. „Věta I Love The Internet mě napadla, protože jsem si psala s kamarádem a poslal mi nějaký strašně vtipně hloupý video. Hned ze mě vypadla tahle věta a celkově ji říkám vždy, když vidím na internetu nějaký bizár,“ vysvětluje Pam, co ji inspirovalo k názvu desky.

„Internet je místo zábavy, ale i temnoty a závislosti a touhle deskou jsem se snažila tak nějak reflektovat svůj život v dnešní době,“ pokračuje Pam s představováním její prvotiny. Na albu se objeví starší hity jako Stuck In The Cloud, Zobrazeno nebo Ghosting, ale i nejnovější DM Friends a jeho pokračování, song NPC (non-player-character), který vychází dnes spolu s albem i jako videoklip.

„Každá píseň na albu má název spojený s něčím kolem internetu, pop kultury nebo pocitů, co nám internet způsobuje. Některé názvy pochopíte hned, ale některé jsou tak specifické, že pokud víte, víte, pokud ne, tak ne,“ doplňuje Pam. Na desce spolupracovala s producenty Filipem Vlčkem, Dobrinem Mitchevem a Ronym Janečkem. Pam Rabbit se jako tradičně sama podílela na jednotlivých částech produkce, aby svým podporovatelům předala co nejautentičtější výpověď samy sebe.

Po nabité festivalové sezóně můžou v listopadu fanoušci Pam Rabbit zastihnout na vyprodaném turné kapely Mirai po českých halách v Ostravě, Brně, Pardubicích a Praze. Na svou osobitou show zve Pam do Lucerna Music BaruPraze, kde představí album I Love The Internet už ve čtvrtek 11. ledna příštího roku.

Články, které by tě mohly zajímat