Právě vysíláme

PETR LEXA ze skupiny SLZA napsal novou píseň jako svatební zpověď!

30. března 2020 8:10
PETR LEXA ze skupiny SLZA napsal novou píseň jako svatební zpověď!

Zpěvák kapely Slza Petr Lexa se čím dál tím více profiluje jako autor a spolu s kytaristou Lukášem Bundilem představují nový singl s názvem Žár. Ten je po úspěšných hitech Paravany a 4 ráno další předzvěstí alba 3, jehož vydání je na spadnutí. Milostná píseň vznikla za pár hodin jako svatební zpověď.

Inspirace přišla na svatbě

Loňský podzim kapela Slza dostala pozvání na svatbu, aby zahrála jako překvapení pro nevěstu, která je ráda poslouchá. „Pár dní před vystoupením jsem přemýšlel, jakou píseň nevěstě a ženichovi věnovat, ale uvědomil si, že sice máme několik písní o lásce, ale všechny jsou o té podobě lásky, která není úplně pozitivní a zpívat na svatbě o hádkách a rozchodech se asi moc nehodí,“ komentuje s úsměvem Petr. Proto okamžitě vzal tužku a papír a napsal text o „momentu, kdy máte vedle sebe člověka, vážíte si jeho přítomnosti a víte, že s ním tyhle chvíle chcete trávit už napořád,“ popisuje vznik písně Žár hlavní zpěvák kapely, spolu s Ondrejem Ládkem (jehož známe také pod pseudonymem Xindl X) pak vtiskli tématu finalní podobu.

Hudba vznikala v kruhu stále semknutější sestavy Lukáš Bundil, Petr Lexa a anglický skladatel a producent Oliver Som. Ve finální produkci alba ještě kluky výtečně opět doplnil londýnský producent Ed Holloway, jenž proslul spoluprací například s Lewisem Capaldim.

Nový singl Žár si můžete pustit níže. Jak se vám líbí?

Album 3 je již dokončeno a nový titul by po předchozích deskách Katarze a Holomráz měl světlo světa spatřit koncem dubna.

Zdroj: Universal Music Group, Mischa Babel (foto), YouTube

Články, které by tě mohly zajímat