Právě vysíláme

Po Davidu Kollerovi končí v Lucii i jeho syn Adam

6. února 2024 10:34
Po Davidu Kollerovi končí v Lucii i jeho syn Adam

Na začátku týdne se fanoušci dozvěděli nemilou zprávu, že v legendární kapele Lucie definitivně končí zpěvák David Koller. Není to ovšem všechno, v Lucii už si nezahraje ani Kollerův syn Adam.

Davidem Kollerem končí v Lucii i jeho syn Adam, který je bubeníkem a s kapelou často hrával. Končí na vlastní žádost, uvedl Koller starší pro časopis Headliner a uvedl přesnější důvody toho, proč se rozhodl kapelu opustit. Za vším primárně stojí vytíženost a hraní v dalších kapelách. „Současně jsem zkoušel se svou kapelou, s Lucií, k tomu přišlo zkoušení s Jasnou pákou, v hlavě další nápady… Zkrátka sedět zadkem na tolika židlích mě začalo vyčerpávat. Nechci tolik sprintovat a dělat kompromisy,“ řekl s tím, že všechny v kapele má nadále velmi rád a naplánované akce se uskuteční.

Lucie první koncert odehrála 13. února 1986, v rámci soutěže ZK ROH Motorlet. Senzací se kapela stala především po revoluci. V nové formaci se sešly výrazné typy – excentrický kytarista Robert Kodym, basista P. B. Ch., klávesista Michal Dvořák a Koller jako jeden z nejkvalitnějších bubeníků a zpěváků své doby.

Prapůvodní Lucii založil Kodym s P. B. Ch., měla módní novoromantický háv. PraváLucie vznikla, až když do ní přišli Koller a Dvořák. Koller měl za sebou působení ve Společnosti Leška Semelky a skupině 5P Luboše Pospíšila, hrál také s Jasnou pákou, Žentourem či Blue Effectem.

Články, které by tě mohly zajímat