Právě vysíláme

POKÁČ kraluje na YouTube se svým Matfyzákem na discu. Klip má rekordní sledovanost

8. června 2019 8:10
POKÁČ kraluje na YouTube se svým Matfyzákem na discu. Klip má rekordní sledovanost

Písničkář Pokáč vydává svoje druhé album pod názvem Úplně levej a spolu s ním vypustil do světa i video k songu Matfyzák na discu. Na YouTube má rekordní sledovanost.

Za necelý týden od publikace má video na svém kontě již více než 370 tisíc zhlédnutí a jelikož je momentálně v našich krajích druhé nejvíc trendující, dá se předpokládat, že nějaké ty tisíce views mu ještě přibudou.

K pěti videoklipům k songům (Hrdinský čin, Láska na vsi, V lese, Aromatické léto, Farmář Tonda) z nového alba tak přibylo další, ne méně vtipné. Hudba a texty všech výše zmíněných songů jsou dílem samotného Pokáče, s výjimkou Farmáře Tondy, který vznikl v produkci Lukáše Chromka.

A co se Matfyzáka na discu týče, Pokáč k jeho zrodu říká toto: „Sám jsem absolventem technické univerzity, takže vím, jaký horor pro nás je sbalit někde holku. A co teprv‘, když ona balí nás! Zastávám názor, že by se o této problematice mělo více mluvit, snad i tento klip přispěje k rozšíření dialogu.“

Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, charakterizuje svůj styl jako „nepovedený pokus o folk, případně nezdařený pokus o hudbu“. Jeho dosavadní tvorba, především pak debutové album Vlasy, za jehož prodej obdržel Zlatou desku, potvrzují, že jde jednoznačně o nadsázku. Svými texty přispěl  také k úspěchu prvních dvou alb písničkáře Voxela, písní skupiny Mirai (mj. Chci tančit, Anděl nebo 365) a skladby Cizí zeď (OneManShow Foundation). Je také autorem textů několika písní Jakuba Děkana, se kterým nazpíval duet Co bejvávalo, už není. V roce 2018 začal psát písně fotbalovému týmu AC Sparta Praha, jehož je dlouholetým fanouškem.

Zdroj: Warner Music

Články, které by tě mohly zajímat