Právě vysíláme

Poslední mrazivá slova Sinéad O’Connor. Nemohla se přenést přes sebevraždu syna

27. července 2023 13:08
Poslední mrazivá slova Sinéad O’Connor. Nemohla se přenést přes sebevraždu syna

Ve středečních večerních hodinách zasáhla fanoušky zpráva o úmrtí Sinéad O’Connor. Muzikantka zemřela ve věku pouhých šestapadesáti let, příčina smrti je zatím neznámá. Dlouho trpěla psychickými problémy a nemohla se přenést přes ztrátu syna, který spáchal vloni sebevraždu. Právě jemu věnovala i svůj poslední tweet.

Poslední rok byl pro Sinéad O’Connor jedním z nejtěžších v jejím životě. V lednu roku 2022 přišla o svého sedmnáctiletého syna Shauna, který spáchal sebevraždu. Jeho smrt nešla zpěvačka velmi těžce a nemohla se s ní smířit. Svědčí o tom i její poslední tweet, který je přímo mrazivý.

„Od doby, kdy můj syn zemřel, jsem jako chodící mrtvola. Byl láskou mého života, světlo v mé duši. Byli jsme jedna duše rozdělená na dvě poloviny. Byl jediným člověkem, kdo mě bezmezně miloval. Jsem bez něj ztracená,“ uvedla.

Sinéad O’Connor dlouho bojovala se svými démony. Několikrát se pokusila o sebevraždu, nejznámější případ je z roku 2015, kdy dokonce na Facebook umístila mrazivý vzkaz, v němž se loučila se svými fanoušky. „Předávkovala jsem se. Neexistuje jiná cesta k získání respektu. Aktuálně se nenacházím doma, jsem někde v Irsku, ubytovaná pod falešným jménem. Kdybych tohle nenapsala, moje rodina se o tom ani nedozví,“ napsala tehdy. Statusu si všimli její fanoušci a okamžitě zalarmovali policii. Muzikantku se povedlo zachránit.

O rok později záhadně zmizela poté, co na facebooku zveřejnila zprávu: „Utřídila jsem si myšlenky. Mám právo na jednu ze dvou věcí: svobodu, nebo smrt. Když nemůžu mít jedno, budu mít druhé.“ Během následujících hodin po ní usilovně pátrala policie, která ji naštěstí v pořádku našla.

Znovu pak vystrašila fanoušky v roce 2017, když sdílela dvacetiminutové video, ve kterém popisovala beznaděj i pocity zoufalství, které doprovází její psychické problémy. Správce jejího facebookového profilu později příznivce zpěvačky ujistil, že si O’Connor nehodlá sáhnout na život.

Články, které by tě mohly zajímat