Právě vysíláme

Pozitivní koncert plný negativních lidí. Chinaski zahráli pro 2 000 fanoušků

12. května 2021 12:10
Pozitivní koncert plný negativních lidí. Chinaski zahráli pro 2 000 fanoušků

Kapela Chinaski odehrála svůj první koncert po lockdownu. V pražských Holešovicích se bavilo na 2 000 diváků, kteří byli do areálu vpuštěni pod podmínkou negativního testu. Hostem večera byl Pavel Šporcl, v doprovodném programu pobavili akrobaté.

Večer na Křižíkově fontáně otevřel svým vystoupením houslista Pavel Šporcl, který v samotném závěru doprovodil také koncert Chinaski. Vedle hudebníků se na pódiu objevili také moderátoři Michaela Mauerová a Tomáš Měcháček, kteří diváky celým večerem provedli.

Chinaski hráli hit za hitem, došlo ale i na novější skladby, jako například aktuální singl formace Báseň nebo skladbu Kapradí. V závěru vystoupení kapely doprovodili akrobaté z AirGym Art Company či Blackout Paradox, kteří po stranách pódia předvedli ohňovou show.

Koncert se konal v rámci projektu Šance pro kulturu. Zpočátku ho měli navštívit až tři tisíce diváků, nakonec však hygiena povolila o tisícovku méně. Posluchači sledovali dění na pódiu v sektorech na sezení, vstup do areálu byl zdarma a umělci vystupovali bez nároku na honorář.

Od pondělí 17. května bude možné pořádat kulturní akce venku s maximální účastí 700 diváků. Podmínkou bude stejně jako u koncertu v Holešovicích absolvování testu, nejvýše 90 dní od prodělání koronaviru nebo odstup nejméně 14 dnů od očkování. V uzavřených prostorech se budou moci akce konat zřejmě od 24. května a s nižší kapacitou.

Zdroj: Redakce, ČTK, Brainzone

Články, které by tě mohly zajímat