Právě vysíláme

Premiéra klipu: Život není soutěž, zpívá v novém singlu Just Be You KLÁRA VYTISKOVÁ

23. února 2020 19:00
Premiéra klipu: Život není soutěž, zpívá v novém singlu Just Be You KLÁRA VYTISKOVÁ

Vloni nás naladila první ochutnávkou v podobě singlu Ice a teď konečně nastává čas, kdy se dočkáme jejího druhého sólového alba! Klára Vytisková, držitelka Ceny Anděl 2015, jej pojmenovala Love Is Gold a dle jejích slov reflektuje její „život jako ženy, která díky mateřství začala vnímat víc sama sebe“.

Album, jež vyjde v pátek 6. března u Supraphonu, Vytisková pokřtí 16. dubna v pražském Studiu Hrdinů a předznamenává jej singl a klip Just Be You.

“Měla jsem tracky na desku už hotový, a pak mi najednou přišla do hlavy písnička o tom, že život není soutěž. Že se často srovnáváme s ostatníma, řešíme, proč on jo a já ne, čemuž moc nepomáhá ani Instagram. Stejně jako to, že hodně lidí žije životy seriálových postav a zapomínají žít ten svůj… Že si málokdy najdeme čas na přemýšlení, o tom, co opravdu chceme, jaký je naše tempo, kterou cestou se vydáme… Zatemňujeme si mozek přemýšlením o ostatních a zapomínáme na sebe. Bavilo mě to téma, sama jsem byla jako dítě soutěživá, chtěla jsem vyhrávat v pexesu, na lyžích. No a tak vznikla Just Be You – píseň o tom, že život není soutěž, každý máme svoje tempo, svoje radosti, odlišný zájmy a je to tak úplně v pořádku…,” říká Klára k singlu, jež složila společně s Marcellem, skladatelem a producentem, jenž má na svém kontě spolupráci například s Lenny, Mirai či Paulie Garandem.

 

Když pak přijde na samotné nové album Love Is Gold, vysvětluje Vytisková jeho ideový koncept takto: „Na Love Is Gold se od všech domácích a vesnických témat minulé desky Home vracím zpět do města. Ve zkratce z tepláků zpátky do džín. Město bylo už od gymplu místo, kde jsem byla sama se sebou, vesnice je pro mě rodina. Nové album reflektuje můj život jako ženy, která díky mateřství začala vnímat víc sama sebe. V Ice jdu sama se sebou na rande a dochází mi, že není čas na to se nemít rád, protože to všechno utíká tak rychle, v písničce Burn spaluji nejistoty, v duetu Gold s Albertem Černým zpívám o sebelásce, kterou deska zpracovává v různých podobách… Láska totiž neznamená jenom mít kluka, chodit na rande. Slovo láska pojímá mnohem víc. Je to láska v rodině, láska, kterou máte s přáteli, láska ke zvířatům, láska k vaší práci a v neposlední řadě láska k sobě. Je to to dobré, co v sobě máme a musíme se o to starat jako o poklad. Možná by se deska ale měla jmenovat Love Is Salt, protože sůl je nad zlato…“

Články, které by tě mohly zajímat