Právě vysíláme

Premiéra roztančeného singlu: Endru a JeN Hovorka vydávájí společný videoklip k songu Move

7. září 2020 9:00
Premiéra roztančeného singlu: Endru a JeN Hovorka vydávájí společný videoklip k songu Move

Hudebník, zpěvák, herec, moderátor a beatboxer Endru vydává s klávesistou, rapperem a beatboxerem JeNem Hovorkou jejich první společný videoklip k songu Move.

Endru a JeN Hovorka se již několikátým rokem věnují společným koncertním improvizacím a nyní se rozhodli svou tvorbu posunout dál v podobě prvního oficiálního studiového singlu s názvem Move podpořeného videoklipem. Klip se realizoval v úzké spolupráci s kreativním týmem DIVIZE a jejich taneční skupinou Brownies čítající cca 20 tanečníků pod vedením choreografů a tanečníků Zuzany Veselé a Waheho Akopjana. Hudbu i text složili interpreti společně.

Jak a proč

Na otázku, proč klip vznikl, Endru odpovídá: „Už hezkou řádku let na sobě pozorujeme touhu vytvářet muziku, no a když jí vytváříme, tak pociťujeme touhu tančit, a tak jsme to tentokrát rovnou i natočili.“

Po několika letech spolupráce jsme se tak rozhodli rozšířit naše spektrum realizace o studiovou /kompoziční práci. Singl Move je tak naším prvním oficiálním singlem, který nevznikl z improvizace,” podotýká JeN Hovorka.

Vizuál se nese v duchu fúze pohybové performance a moderních urban tanečních prvků spolu s výraznou obrazovou a módní stylizací. Estetika v mnohém vychází z jedinečného prostoru památníku Tomáše Bati ve Zlíně, do něhož je videoklip zasazen. Celému natáčení předcházelo zhruba dvoutýdenní zkoušení taneční sekce. Za kamerou stal David Malý se svým štábem, režie byla v rukou Zuzany Zizoe Veselé a Waheho Akopjana.

O příběh tu nejde

Endru a JeN Hovorka„Toto duo jsme si vybrali proto, že je považujeme za špičku veškerého tanečnictva na české scéně, jejich neotřelé nápady nás fascinují a máme je rádi. I přes nedostatek času a financí do toho vždy šli naplno a s naprostou profesionalitou. Patří jim náš obdiv a dík!

Move je o tom, že když se hudbou necháme unášet, opravdu ji posloucháme a prožíváme, má to zcela jiný rozměr. Někomu to nastartuje fantazii či emoce, jiný začne tančit. Nešlo nám o příběh, ale o radost z okamžiku, který nám hudba přináší. Nehledejte v tom smysl, je to nesmysl… Až poté vám to začne dávat smysl. Samotný klip je totiž snovou a surrealistickou vizuální představou, která se začne odehrávat ve chvíli, když si pustíte náš nový track Move a postavíte se doprostřed funkcionalistického památníku T. Bati.“

Zuzana Veselá k tomu dodává: „S Endruem i JeNem jsme dobří kamarádi a navzájem se umělecky velmi respektujeme a milujeme. Proto nás tato spolupráce naplňuje. Zároveň jsme s našimi tanečníky měli připravený koncept spíše pohybově tvořivý a to se promítlo i ve scénáři.“

 

 

Endru – Vlastním jménem Ondřej Havlík je zpěvák, beatboxer a mistr světa v loopingu. Vystudoval brněnskou JAMU a nyní působí na české hudební scéně. Mnohými je považován za mistra rytmu a improvizované hudby. V roce 2019 vyhrál mistrovství světa v hudebním smyčkování na šampionátě v Berlíně. Člen někdejší skupiny Mako!Mako působí mimo hudební scénu také s novocirkusovým spolkem Losers Cirque Company, jako člen uskupení Na Stojáka či jako moderátor.

JeN Hovorka – MC, beatboxer, klávesista a producent spolupracuje s mnoha umělci na české a slovenské scéně. Společné duo s Endruem přináší improvizační hudbu od atmosférických deep groovů až po svižné tempo zahrnující nu-soul, latino, jazz nebo house.

„Společně s JeNem tvoříme asi 5 let. Přivedla nás k sobě láska k hudbě, láska k hudbě toho druhého a konečně i láska jednoho k druhému😊,” dodává Endru.

 

Články, které by tě mohly zajímat