Právě vysíláme

Premiéra singlu a videoklipu: Barbora Poláková je PoloVina

6. září 2020 18:00
Premiéra singlu a videoklipu: Barbora Poláková je PoloVina

Už brzy se na zpěvačku a herečku Barboru Polákovou můžete těšit na stříbrném plátně! Ve filmu Bábovky, který bude mít premiéru 24. září, zvárnila roli Karolíny a nyní k němu vydává zbrusu nový videoklip PoloVina.

„Producent Bábovek Petr Erben mi zavolal poprvé asi tak před dvěma lety, že by k filmu chtěli ode mne napsat píseň. Potom – asi až rok poté – teprv přišla i nabídka, abych ve filmu hrála. Než jsme s mým kapelníkem  Davidem Hlaváčem začali psát text, sešli jsme se s Radkou Třeštíkovou. Bylo pro nás nejdůležitější, co znamená ten příběh pro ní, s čím ho psala…atd.. Při psaní jsme nejvíce vycházeli z milostného trojúhelníku, ve kterém se ocitla moje postava Karolíny. Bylo mi to logicky nejbližší. Ale ten hlavní motiv písně, kterým je pro mne nesení zodpovědnosti za jakýkoliv vztah, nejen partnerský, ale i přátelský, spojuje všechny postavy,“ vysvětluje Bára Poláková, jak velkou roli hrál při skládání songu PoloVina námět samotného filmu, resp. románu.

Videoklip

Samotný videoklip pak vznikl na sklonku prázdnin v pražském studiu Pokrok, v režii renomovaného Rudolfa Havlíka, jenž je zároveň režisérem a spoluautorem scénáře filmu Bábovky. Havlík klip poskládal dílem z filmových záběrů, dílem z nově natočeného materiálu. Nechybí v něm filmový partner Báry Rostislav Novák, Jiří Langmajer a další protagonisté Bábovek, ale ani sama Radka Třeštíková, autorka knižní předlohy.

Tandem Poláková – Pokáč

Finální podoba písně, v níž Poláková svou typickou podmanivou poetikou reflektuje emoční sítě a oboustranné viny, jež protkávají vztahy nejen filmových hrdinů, zaujme i neotřelým zvukem. Kromě autorské dvojice Poláková-Hlaváč se na něm podílela také čertsvá držitelka Ceny Anděl v kategorii Sólové interpretka roku Beata Hlavenková. „Do poslední chvíle jsme s Davidem ladili refrén, měli jsme jich několik a už jsme nebyli schopní objektivního rozhodnutí. Tak jsme přizvali Beatu Hlavenkovou, aby se na to mrkla..a ona se mrkla svým čerstvým uchem a pak ta forma pěkně zacvakla,“ dodává k tomu renomovaná zpěvačka a herečka.

Jak se Barbora i další tuzemské herecké hvězdy se svými postavami popasovaly, můžete zjistit už 24. září, kdy jeden z nejočekávanějších českých filmů tohoto podzimu vstoupí do kin. Na nový klip se ale můžete podívat už teď a tady. Jak se vám líbí?

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat