Právě vysíláme

Projektům na počest Karla Gotta není přáno: Víme, kdy bude koncert, film i kniha

3. dubna 2021 8:10
Projektům na počest Karla Gotta není přáno: Víme, kdy bude koncert, film i kniha

Plánované projekty na počest Karla Gotta se kvůli pandemii museli několikrát přesunout. Vdova Ivana Gottová prolomila mlčení a řekla, co chystá! Prozradila, kdy se fanoušci dočkají knihy, filmu i koncertů.

„Velice mě mrzí, že všem manželovým příznivcům, i těm, kteří se na plánované projekty těšili, musím oznámit, že se dokumentární film Karel, vzpomínkové koncerty Pocta Karlu Gottovi i jeho knižní autobiografie posunují. Rozhodla jsem se tak po dlouhé a zralé úvaze, a to zejména z důvodu přetrvávající pandemické situace v ČR i ve světě spojené s onemocněním Covid – 19. Pevně však věřím, že mě v zájmu zdraví nás všech pochopí,“ uvedla ve svém prohlášení Ivana Gottová, jednatelka agentury Karel Gott Agency.

Autobiografie Karla Gotta

Ivana během posledního roku získala velké množství unikátních fotografií a dokumentů, které dosud nikdy nebyly zveřejněny, kvůli tomu se termín dokončení knihy protáhl.

 „Jsem si velmi dobře vědoma toho, že žádná jiná autentická autobiografie mého manžela Karla Gotta už nebude vydána. Cítila jsem proto povinnost tyto materiály veřejnosti v knize poskytnout. Byla by veliká škoda, kdybych o ně manželovy příznivce ochudila. Mohu již nyní prozradit, že kniha bude velkoformátová a bude obsahovat na 700 stranách kromě manželových textů, které stihl dopsat ještě za svého života, také okolo 1 700 fotografií a dokumentů. Věřte mi, že knihu dokončuji s celým týmem s nejlepším vědomím a svědomím tak, aby tady po zesnulém manželovi zůstala důstojná památka a byla přesně v souladu s jeho představami, a aby z ní měla radost nejen celá jeho rodina, ale především vy, jeho věrní příznivci a drazí fanoušci.“

Fanoušci by se knihy měli dočkat už v létě 2021 k nedožitým 82. narozeninám Karla Gotta.

Karel Gott

Dokumentární film Karel

Bohužel současná situace neumožňuje uvedení filmu do kin. Premiéra filmu je nově naplánována na 30. září 2021. Tento termín je snad už reálný.

Pocta Karlu Gottovi 

„Obáváme se, že hromadné akce a koncerty budou v nejbližší době ještě velice omezené. Abychom nemuseli snižovat počet míst v O₂ areně a aby se vzpomínkových koncertů Pocta Karlu Gottovi mohli zúčastnit všichni, kteří si zakoupili vstupenky, rozhodli jsme se o přesunutí termínu na červen příštího roku,“ vysvětlila Ivana Gottová. Koncerty se uskuteční až 19. a 20. června 2022.

Zdroj: Karel Gott

Články, které by tě mohly zajímat