Právě vysíláme

První kapela CHESTERA BENNINGTONA vydává desku, která vzdá hold zesnulému zpěvákovi

12. prosince 2019 11:10
První kapela CHESTERA BENNINGTONA vydává desku, která vzdá hold zesnulému zpěvákovi

Kapela Grey Daze, s níž začínal svoji hudební kariéru Chester Bennington, připravuje novou desku. Album prý bude poctou této zesnulé rockové legendě, která v roce 2017 spáchala sebevraždu.

Dojemný projekt

Novinku o nové desce kapely Grey Daze prozradila vdova po Chesteru Benningtonovi, Talinda. Podle ní se Chester v únoru roku 2017 se svými bývalými kolegy dal opět dohromady a znovu s nimi nahrával staré písničky. Zpěvák kapely Linkin Park měl prý i v plánu se zúčastnit jubilejního koncertu kapely Grey Daze oslavující 20. výročí od jejího založení – charismatický hudebník ovšem spáchal sebevraždu předtím, než se koncert mohl uskutečnit.

Chester Bennington byl členem skupiny Grey Daze v devadesátých letech. Hudební uskupení vydalo celkem dvě desky: Wake/ Me v roce 1994 a …no sun today o tři roky později. Bennington následně opustil kapelu v roce 1998 a stal se plnohodnotným členem kapely Linkin Park.

Zatím není jasné, kdy nová deska od kapely Grey Daze vyjde či zda na ní budou i staré nahrávky s Chesterem. My se na album každopádně moc těšíme a věříme, že bude nádhernou vzpomínkou na kariéru ikonického zpěváka.

Chester Bennington vystupuje s kapelou Linkin Park

Chester Bennington vystupuje s kapelou Linkin Park

Zdroj: NME, Shutterstock, RollingStone, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat