Právě vysíláme

První singl z desky Marcella je venku. Song Jablko/Skořice rovnou také s vizuální podobou

24. října 2022 10:27
První singl z desky Marcella je venku. Song Jablko/Skořice rovnou také s vizuální podobou

Zpěvák a hudební skladatel Marcell pouští do světa první singl Jablko/Skořice z připravované desky Hovory domů. Debutové album by mělo vyjít v pátek 18. listopadu 2022 a vznikalo poslední dva roky v Praze, Berlíně a převážně pak v Londýně. K aktuálnímu melancholickému singlu Jablko/Skořice vznikl i klip, který se natáčel při východu slunce na zámecké louce.

„Píseň je speciální v tom, že její základ, akustická kytara a zpěv, se natáčel společně, takzvaně na „jeden take“, což už se dnes tolik nedělá. I díky tomu vás do sebe píseň dokáže vtáhnout svou upřímnou náladou. Ve studiu jsme se s producentem Fiedlerskim rozhodli dohrát další vokály a doplnit minimalistické aranže, nevygraduje však do velkolepého finále, což by možná každý čekal. Věřím, že spousta lidí se dokáže ztotožnit i s textem této písně,“ říká Marcell.

„Natáčení klipu probíhalo v Hrádku u Nechanic, kde se natáčel třeba i Tmavomodrý svět. Chtěli jsme podtrhnout atmosféru písně, což se nám myslím s režisérem Markem Jarkovským povedlo. Zahraje si v něm i anglická telefonní budka, o který v rámci nový desky ještě uslyšíte, ale zatím nechci nic prozrazovat,“ doplňuje.

 

Jablko/Skořice je prvním singlem z debutového alba, které Marcell právě dokončuje. „Jsem perfekcionista, takže se snažím věci dotahovat tak, abych s nimi byl opravdu spokojený, ale už se konečně blížíme k finálním verzím všech songů na mé první desce Hovory domů a k odevzdání masteru alba,“ prozradil muzikant.

Marcell na desce spolupracoval s významnými osobnostmi české hudební scény, třeba s hudebním producentem Ondřejem Fiedlerem alias Fiedlerskim, hudebníkem Davidem Žbirkou, jako host se na desce představí i Ben Cristovao a brzy by měla být oznámena i další jména.

Články, které by tě mohly zajímat