Právě vysíláme

Zpěvák R. Kelly byl obviněný ze sexuálního zneužívání, hrozí mu 25 let vězení

10. června 2022 11:10
Zpěvák R. Kelly byl obviněný ze sexuálního zneužívání, hrozí mu 25 let vězení

R. Kelly byl obviněný ze sexuálního zneužívání mladých žen a slečen. Za mřížemi již sedí téměř tři roky, dalších dvaadvacet nyní pro něj žádají žalobci.

Obžaloba navrhuje pro amerického zpěváka R. Kellyho, usvědčeného loni ze sexuálního zneužívání, více než 25 let vězení a peněžní trest 50.000 až 250.000 dolarů (zhruba 1,15 až 5,75 milionu korun). Několikrát odložené oznámení výše trestu newyorský soud nyní plánuje na 29. června, uvedla dnes agentura DPA.

Přísný trest požadují žalobci pro 55letého zpěváka hitů jako I Believe I Can Fly mimo jiné i kvůli „závažnosti provinění a potřebě prevence a ochrany obyvatel před dalšími zločiny obžalovaného“. Obhájci hudebníka požadují výrazně mírnější trest.

Soudkyně Ann Donnelly by měla výši trestu oznámit 29. června. Robert Sylvester Kelly byl přitom už loni v září shledán vinným ve všech devíti bodech obžaloby v případu, který zahrnuje mimo jiné vydírání a sexuální zneužívání mladých žen a nezletilých. Kelly sedí za mřížemi od svého zadržení v létě roku 2019.

Články, které by tě mohly zajímat