Právě vysíláme

Rapper P. Diddy musí do konce života platit Stingovi. Jakou částku musí denně vysolit?

11. dubna 2023 13:12
Rapper P. Diddy musí do konce života platit Stingovi. Jakou částku musí denně vysolit?

Za chybu se platí, a to doslova! Rapper P. Diddy musí každý den svého života zaplatit velkou částku britskému muzikantovi. Co provedl?

Autorská práva se v hudební branži berou velmi vážně a je třeba na ně brát zřetel. Byl to však právě rapper P. Diddy, který je vůbec neřešil a do své písně bez dovolení vysamploval skladbu britského hudebníka Stinga. A ačkoliv jeho skladba I’ll Be Missing You sklidila obrovský úspěch, obsahuje melodii právě ze Stingovy písněEvery Breath You Take.

Celá kauza už je mnoho let stará a pochází z roku 1997. Až nyní ovšem P. Diddy uvedl, že dle rozhodnutí soudu musí Stingovi za nedodržení autorských práv platit každý den 5 000 dolarů (107 000 Kč) až do konce svého života.

 

Ačkoliv je tato částka pro „obyčejné smrtelníky“ nepředstavitelná, úspěšný rapper se z ní prý rozhodně netrápí. P. Diddy totiž za svou kariéru vydělal opravdu mnoho peněz a do konce života má vystaráno. Singl I’ll Be Missing You je rovněž jeho nejúspěšnějším hudebním počinem a stále vydělává mnoho peněz. Mezi oběma hudebníky prý navíc nepanuje zlá krev a P. Diddy svou chybu připouští. „Platím 5 tisíc dolarů za den. S láskou k mému bratru Stingovi,“ uvedl.

 

Články, které by tě mohly zajímat