Právě vysíláme

Rapper POST MALONE se soudí kvůli hitovému singlu Circles!

9. dubna 2020 8:10
Rapper POST MALONE se soudí kvůli hitovému singlu Circles!

Amerického rappera Post Malonea zřejmě čeká soudní tahanice kvůli hitovému singlu Circles! Jeden z textařů, který na singlu z roku 2019 údajně pracoval, prý nebyl zmíněn mezi autory. Nyní po rapperovi vyžaduje odškodnění.

Komplikovaný proces

Začněme od začátku. V roce 2019 vydal americký rapper singl Circles. S postupem času dobyla povedená skladba prestižní singlovou hitparádu Billboard Hot 100. V České republice se tato skladba také pohybovala v Top 10 singlové hitparády po dobu několika týdnů.

Mnozí Post Maloneovi tento úspěch přáli, ale byli i lidé, kteří se kvůli úspěchu singlu cítili ukřivděně. Jedním z nich byl textař Tyler Armes, kterýloni na Instagramu uvedl, že na singlu Circles spolupracoval. Mezi autory finální verze ovšem zmíněn nebyl.

Armes se proto nyní rozhodl, že se s Post Malonem bude kvůli sporu o píseň Circles soudit. Textař podal na úspěšného rappera soudní žalobu, v níž si přeje, aby ho Post Malone zmínil mezi tvůrce singlu. To znamená, že z písně získá i „svůj“ podíl peněz.

Autor hitu Better Now ale tvrzení Tylera Armese odmítá a dokonce na něj podal vlastní soudní žalobu. Podle Post Malona se Armes na tvorbě hitové skladby nepodílel, a tak na finanční výdělky z písničky nemá nárok. Soudní tahanice o úspěšný singl tak budou zřejmě pokračovat ještě dlouho.

Zdroj: NME, Instagram, Youradio, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat