Právě vysíláme

Rapper se chtěl zbavit svého konkurenta. Nyní je obžalován z únosu

27. března 2021 8:10
Rapper se chtěl zbavit svého konkurenta. Nyní je obžalován z únosu

Švédský rapper Yasin, který ve své zemi platí za hvězdu, byl obžalován z podílu na pokusu o únos konkurenta a stane před soudem. Oznámila to podle agentury AFP švédská justice, která nezveřejnila totožnost oběti.

Na 22letého Yasina Mahamouda byla koncem minulého roku uvalena vazba kvůli podezření, že se loni v březnu podílel na přípravách únosu jiného švédského rappera. Obžalovaný obvinění odmítá.

Yasina poslouchají miliony lidí a ve Švédsku patří už několik let mezi přední představitele žánru. V sobotu získal ocenění P3 Guldgalan veřejnoprávního švédského rozhlasu pro umělce roku a nejlepšího umělce v kategorii hip hop a r’n’b.

Podle obžaloby měl Yasin na konci loňského března v plánu setkat se v nahrávacím studiu v centru Stockholmu se svou obětí, vlákat ji do automobilu, poškodit její život a zdraví a vydírat ji „citlivými“ fotografiemi. Yasin podle žalobců „vydal rozkazy a pokyny, jak a kdy“ únos provést.

Rapper, který byl v roce 2018 usvědčen z nezákonného držení zbraní, byl podle obžaloby do spiknutí v pokročilé fázi zasvěcen společně s dalšími lidmi. Únos se nakonec poslední březnový víkend neuskutečnil, ale byl proveden o několik týdnů později bez Yasinovy ​​účasti. Oběť byla podle obžaloby zbita, okradena, vyfotografována v ponižujících podmínkách a vystavena vydírání.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat