Právě vysíláme

ROCK FOR PEOPLE oznamuje datum i první dvacítku potvrzených umělců pro rok 2021

24. června 2020 16:31
ROCK FOR PEOPLE oznamuje datum i první dvacítku potvrzených umělců pro rok 2021

V rámci Rock for People Home, letošní zmenšené verze jednoho z nejstarších a největších tuzemských festivalů, ohlásili organizátoři i první dvě desítky potvrzených umělců Rock for People ročník 2021.

„Sejít se v královéhradeckém Festivalparku naživo s fanoušky  a zároveň moci komunikovat s těmi, co sledovali livestream na Mall.tv bylo po měsících nejistoty a bez koncertů skvělé. Atmosféra byla i přes vydatný déšť nesmírně příjemná až rodinná. Těší nás, že se plní slib daný návštěvníkům a postupně můžeme znovu potvrzovat toužebně očekávané umělce. Děkujeme všem za podporu a povzbuzení, “ říká ředitel festivalu Michal Thomes.

Ve dnech 10. – 12. června 2021 vystoupí s netrpělivostí očekávaní headlineři Green Day, které v rámci Hella Mega Tour doprovodí rockeři Fall Out Boy a Weezer, svou účast znovu potvrdili velikáni The 1975, glam metalisté Black Veil Brides, po vyprodaných koncertech v Praze a Brně se vrátí Skillet.

Green Day, pětinásobní držitelé Grammy vydali letos v únoru třinácté studiové album Father of All Morherfuckers. Novinku vydali před několika týdny také The 1975. Skupina,  nominovaná na cenu Grammy a označovaná magazínem NME za nejlepší živou kapelu světa, přizvala na aktuální desku Notes on a Conditional Form coby hosta švédskou aktivistku Gretu Thunberg.

Festival přiveze žánrově pestrý výběr ostrovní hudby.  Představí se pop-punkeři Neck Deep, zástupci britského indie-rocku Fickle Friends, The Pale White a Spector, velšský post-hardcore Dream State v čele se zpěvačkou CJ Gilpin, art – pop v podání Childcare, čerstvý objev scény Do Nothing, o jejichž post – punkové energii mluví žurnalisté i promotéři se značným nadšením nebo The Scratch spojující metal s tradiční irskou hudbou.

Rock for People nabídne také nizozemské Dope D.O.D, kombinující hardcore rap s dubstepem, australské elektro – industriální SKYND, metalcore Northlane, alternativní pop z Kalifornie Cemetery Sun i kanadské duo Deadly Apples, které loni předskakovalo na turné Robu Zombie i Marilynu Mansonovi. Z tuzemských zástupců se do festivalového line – upu vrací John Wolfhooker.

V těchto dnech se dokončují refundace vstupenek z letošního roku těm, kteří z důvodu krize zažádali o vrácení částky. Vstupenky 2020 zůstávají v platnosti i na Rock for People 2021. Vzhledem k vyprodanému ročníku 2020 připravili organizátoři možnost registrace na oficiálním festivalovém Bazaru vstupenek bazar.rockforpeople.cz.

Registrovaní zájemci získají jako první  možnost koupě uvolněných vstupenek.

 

Články, které by tě mohly zajímat