Právě vysíláme

Rozhořčení nad hodnocením LAKE MALAWI na EUROVIZI: „Co to bylo?“ ptají se lidé z celého světa

19. května 2019 20:35
Rozhořčení nad hodnocením LAKE MALAWI na EUROVIZI: „Co to bylo?“ ptají se lidé z celého světa

Eurovize 2019 je za námi. Finále, které sledovali fanoušci po celém světě, nejlépe zvládl favorit soutěže Duncan Laurence z Nizozemí se songem Arcade. Čeští Lake Malawi v čele s Albertem Černým měli slušně našlápnuto, ale nakonec skončili pouze 11. Co se stalo?

Pokud by to bylo jen na odborné porotě, Lake Malawi by se svým songem Friend Of A Friend skončili sedmí. Jen pro porovnání: zatím nejlépe Českou republiku reprezentoval na Eurovizi Mikolas Josef, který vloni ve finále skončil šestý. Nejhůře pak Kabáti, na které zbylo v roce 2007 místo poslední.

Jenže vedle poroty hlasují v soutěži i diváci a právě ti Lake Malawi totálně potopili. A bylo tak evidentní, že to vzbudilo rozhořčení hudebních fandů po celém světě. Zatímco interpreti na prvních příčkách dostali od veřejnosti desítky ba i stovky hlasů, Lake Malawi jich obdrželi pouze 7. A z původního sedmého místa se propadli až na místo jedenácté.

Twitter následně zaplavily tweety plné rozčarování nad počtem hlasů pro českou kapelu a vyjadřující jí podporu:

Počty bodů a umístění všech zúčastněných si můžete prohlédnout v tabulce níže a ještě pod ní najdete vítězný song letošní Eurovize. Jak se vám líbí?

 

 

Zdroj: Twitter, Eurovision.com

Články, které by tě mohly zajímat