Právě vysíláme

Rozloučení s KARLEM GOTTEM potrvá dva dny! Manželka IVANA poděkovala za podporu

4. října 2019 10:22
Rozloučení s KARLEM GOTTEM potrvá dva dny! Manželka IVANA poděkovala za podporu

Karel Gott zemřel v úterý krátce před půlnocí a celé dva následující dny Česko řešilo, jak proběhne jeho pohřeb. A ačkoliv se zprávy o pochování milovaného mistra každou chvílí měnily, nyní se k celé záležitosti konečně vyjádřila rodina zesnulého.

Původně navrhl premiér Andrej Babiš uspořádání státního pohřbu. Pak si to ovšem rozmyslel a řekl, že oficiální státní pohřeb nebude, ale Gott bude pohřben se stáními poctami. Nyní se konečně k celé věci vyjádřila manželka Karla, Ivana Gottová, která nejenže všem poděkovala za podporu, ale také konečně řekla, jak bude pohřeb nejoblíbenějšího českého zpěváka probíhat.

Lidé se budou moci rozloučit s Gottem v pátek 11. října 2019 v Paláci Žofín na Slovanském ostrově v Praze. Následující den se bude konat zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka. „Touto cestou bych chtěla poděkovat všem, kteří nám vyjádřili svou soustrast s odchodem mého manžela Karla Gotta. Zároveň děkuji panu premiérovi a vládě za iniciativu spojenou s uspořádáním státního pohřbu. Po důkladné úvaze jsem se rozhodla pro pohřeb se státními poctami,“ uvedla na oficiálním webu Gottová.

Gott zemřel v úterý 1. října 2019 po těžké nemoci, bylo mu 80 let. Poslední rozloučení pro veřejnost se uskuteční na Žofíně v pátek 11. října od 8:00 do 22:00 hodin. V sobotu 12. října 2019 od 11:00 hodin pak bude v katedrále sv. Víta sloužit pražský arcibiskup Duka zádušní mši, které se zúčastní pozvaní hosté.

Více o úmrtí české legendy ZDE!

 

Zdroj: karelgott.com, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat