Právě vysíláme

Sam Smith vydává nové album. Zpěvákova tvorba je bouřlivější než kdy dřív

3. listopadu 2020 8:10
Sam Smith vydává nové album. Zpěvákova tvorba je bouřlivější než kdy dřív

Nová deska Sama Smitha Love Goes signalizuje začátek nové kapitoly, která reflektuje dva krásné, i když bouřlivé roky jeho života a vychází s volnějším, euforičtějším zvukem. Několikrát oceněný britský umělec Sam Smith (ceny Grammy, Oscar a Brit Awards) je mistrem písní o zlomeném srdci a touze, které představuje fanouškům v největších arénách po celém světě. Po úvodních a obrovsky úspěšných singlech Diamonds, Promises nebo My Oasis nyní přichází s kompletní nahrávkou Love Goes.

Poté, co v roce 2012 Sam Smith prorazil s řadou charakterických rysů své hudby, debutové album In The Lonely Hour vyšlo v roce 2014. Získalo dvě platinové certifikace v USA a osm platinových ve Velké Británii. Nakonec deska vynesla čtyři ceny Grammy a umístila tak Sama do pozice charakteristického hlasu své generace. O rok později napsal a vypustil song Writing’s On The Wall, znělku k bondovce Spectre a získal Zlatý glóbus i Oscara. V roce 2017 se vyrovnal dřívějším úspěchům s druhou nahrávkou The Thrill Of It All, která se umístila na vrcholu hitparád po celém světě.

Nyní vychází album Love Goes, které Sam Smith napsal během dvou bouřlivých let. Deska obsahuje písně, které zrcadlí léčebný proces zlomeného srdce od nejbolestivějších okamžiků až po řešení. Umělcova tvorba je bouřlivější a bujnější než cokoliv, co Sam udělal předtím. Sezení s Calvinem Harrisem zrodilo Promises – mezinárodní hit, který potvrdil to, v co Sam dlouho doufal: že lze přijmout za své i taneční popovou hudbu, kterou chtěl vytvářet.

Album se otevírá a uzavírá ódami na mládí. V úvodní skladbě Young je cítit přízračný pocit podobný Imogen Heap. Stejná energie pulzuje skrz přemýšlivé finále Kids Again. Autorsky se na albu mimo Sama podíleli také Ryan Tedder z OneRepublic, Alexandra Tamposi, Andrew Watt a Louis Bell v Los Angeles.

 

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat