Právě vysíláme

Šílenství! Fanoušci Taylor Swift stanují už 5 měsíců před koncertní arénou v Buenos Aires

4. listopadu 2023 8:10
Šílenství! Fanoušci Taylor Swift stanují už 5 měsíců před koncertní arénou v Buenos Aires

Stovky fanoušků a fanynek americké zpěvačky Taylor Swift tráví s přestávkami už pět měsíců ve stanech před stadionem v Buenos Aires, aby měli příští týden na jejím koncertě co nejlepší místa. Upozornil na to hudební server Pitchfork. Swift, která se svým turné Eras zatím lámala v USA rekordy co do návštěvnosti, se tento měsíc chystá odehrát sérii koncertů také v Jižní Americe.

Před stadionem River Plate, kde zpěvačka vystoupí na třech koncertech, stojí čtyři stany, v nichž se podle propracovaného rozpisu střídají stovky fanoušků. Jejich cílem je dostat se do nejblíž k pódiu, až se otevřou brány stadionu. Na jeden stan připadá asi 60 fanoušků a fanynek, většinu z nich tvoří mladé ženy. Organizátoři koncertu ale dohlížejí na to, aby na místě nebyl nikdo mladší 18 let. Fanoušci zapojení do schématu musí ve stanu strávit alespoň 60 hodin měsíčně. Nikdo se tak nemusí zcela vzdát svého obvyklého života. Čím více času ale kempováním před stadionem stráví, tím vyššího ratingu dosáhnou a tím vyšší šanci budou mít, že se dostanou do první řady.

„Jsme v tomhle stanu už pět měsíců,“ řekla serveru Pitchfork 21letá fanynka, která si přála zůstat v anonymitě v obavách z reakce svého otce. „Většinou tátovi řeknu, že jsem v parku a popíjím nebo že jsem u kamaráda, který bydlí poblíž stadionu,“ vysvětlila.

Naproti tomu matka 20leté Iriny, která taktéž chodí kempovat před stadion, je s aktivitami své dcery smířená. Od dcery pouze požaduje, aby si kvůli stanování nepokazila studijní výsledky. „Díky tomu, že je nás tu tolik, je to jednoduší. Máme různé rozvrhy a člověk se do toho nějak vměstná,“ uvedla Irina.

Skupinka fanoušků a fanynek před stadionem vyvolává u některých kolemjdoucích nevraživost. „Někdy člověk leží a najednou slyší, jak někdo ve dvě ráno křičí, že máme jít do práce,“ popsala jedna z fanynek Carmen. Další mladá žena Sofia uvedla, že na základě předchozích zkušeností s kempováním před koncerty ví, že tato snaha přináší ovoce. Metodu vyzkoušela poprvé už v roce 2014, kdy v Argentině hrála skupina One Direction.

 

Články, které by tě mohly zajímat